Opinia Timisoarei

EXCLUSIVITATE: Statuile care se rotesc in fata Salii Olimpia, fantana si terasa vor fi demolate! Culturistii declara razboi Primariei Timisoara!

TIMISOARA. Comunitatea culturistilor din Timisoara porneste lupta impotriva Primariei si a Politiei Comunitare, dupa ce patronul salii de fitness, Florin Teodorescu, a primit o instiintare oficiala in care este anuntat ca va fi daramata terasa de vara din dreapta Salii Olimpia si grupul statuar amplasat chiar in fata salii de sport.


Vestea l-a revoltat peste masura pe cunoscutul antrenor de culturism timisorean, in conditiile in care ambele investitii au fost realizate cu acordul si sprijinul edililor locali, care au si finantat o parte din constructia fantanii arteziene si a statuilor rotitoare.

Terasa functioneaza de aproape cinci ani, cu acordul tacit al autoritatilor locale, iar actele de autorizare a constructiei si functionare sunt blocate intr-un birou de la Urbanism. Convins ca in spatele acestei schimbari bruste de atitudine a edililor locali fata de sala de fitness si culturism se ascund anumite interese de afaceri, Florin Teodorescu este decis sa lupte in instanta pentru ca terasa sa primeasca autorizatia de functionare promisa de oamenii din jurul primarului, iar statuile in marime naturala ale celor mai importanti culturisti din lume sa ramana pe mai departe un reper turistic al orasului de pe Bega.

Decizie de demolare

„Zilnic se fotografiaza in fata statuilor 150 – 200 de oameni, mai multi decat isi fac poze cu Catedrala, de ce sa venim acuma sa le demolam? Pentru ca asa vrea domnul Orza? Fantana culturistilor, care a fost construit si cu subventii de la bugetul local, apare pe ecranele tuturor concursurilor de culturism din lume. A fost lucrarea de licenta a unui student de la Arte Plastice, care a lucrat sub indrumarea mea. Numai eu stiu de cate ori am dat bratele statuilor jos, pentru a le potrivi cum se cuvine! Daca se demoleaza acest grup statuar, cel mai mare prejudiciu este cel sufletesc, pentru ca tot ce am facut aici am facut intai cu sufletul si apoi cu banii”, spune Florin Teodorescu, care aminteste faptul ca, in perioada de dupa Revolutie, dupa ce a deschis clubul de culturism, a organizat 35 de competitii de profil, cu sportivi din peste de tari, 22 editii ale Cupei Libertatea, Memorialul Vasile Balmus si 2 concursuri de Grand Prix la care au efectuat demonstratii trei castigatori ai titlului Mister Olimpia.

„Nu zic, Primaria m-a si ajutat, dar in ultima vreme lovesc in mine ca intr-un boschetar! Pentru mine este o jignire totala, daca ar fi iar revolutie si i-as intalni pe strada, i-as impusca! Au ajuns in functii pentru ca am iesit noi in strada, prietenul meu Balmus a murit langa mine, iar acum am ajuns sa fim loviti ca ultimii oameni? Daca nu ma pot ajuta, macar sa ma lase in pace”, mai spune revoltat Florin Teodorescu, care la ultimul concurs de Grand Prix a scos din buzunar, dupa cum recunoaste, peste 50.000 de euro pentru a aduce cei mai buni culturisti din lume.

Unul dintre sustinatorii sai, arhitectul Pompiliu Alamorean, a sarit in apararea prietenului sau. „Vom da Primaria in judecata! Nu este posibil ca o tersasa civilizata, unde se face cultura, sa fie demolata, in loc sa fie autorizata asa cum au promis inspectorii de la Urbanism. Il sprijin pe Florin din convingere, nu ca revolutionar”, sustine fostul primar al Timisoarei.

De partea cealalta, viceprimarul Adrian Orza s-a declarat absolut surprins de revarsarea de nervi a antrenorului de culturism.

„Domnule, dar eu nu am nimic cu omul asta! E absurd! Dimpotriva, l-am ajutat de cate ori am putut, pentru ca a facut multe pentru imaginea orasului prin promovarea culturismului. Stiu doar ca terasa lui e construita pe calea de acces a pompierilor, si au fost discutii pe tema asta, iar la sala culturism folosea curent de la Sala Olimpia! Despre demolarea statuilor de culturisti nici nu s-a pus problema! Sala Olimpia va intra intr-un proces de renovare, proiectul s-a facut si urmeaza licitatia pentru alegerea constructorului. Stiu ca ramane si el in noile spatii, asa prevede proiectul, dar nu in toate spatiile pe care s-a intins! El vrea sa se descarce pe cineva si m-a gasit pe mine! Daca spune ca am interese personale il dau in judecata, pentru ca nu se va mai face nici un bar, nici o terasa, la Olimpia nu se va mai vinde alcool. E sala de sport! M-am saturat de toate acuzatiile la adresa mea si cuvintele care mi se pun in gura!”, a precizat viceprimarul Adrian Orza.

Exit mobile version