Opinia Timisoarei

EXCLUSIVITATE: De 8 Martie, elevii au fost trimisi acasa pentru ca profesorii sa tina chef in Colegiul Tehnic Timisoara! VEZI VIDEO CU PETRECEREA DE LA MIU!

Le-au spus elevilor sa nu vina astazi la scoala ca nu se tin ore. Iar asta pentru ca profesorii aveau treaba multa. In loc de cursuri programasera un chef de 8 martie in cantina liceului.

In jurul orei 13.00, la scoala din buricul targului, clasele si holurile erau pustii, desi cursurile ar fi trebuit sa fie in toi. Din cantina insa rasuna muzica populara. Mesele erau intinse, bucatele si bauturile la loc de cinste, iar profesorii se bucurau de petrecere. Doar e 8 Martie!

In cantina era un du-te vino continuu. Unii dascali stateau pe scaune si discutau, altii se plimbau printre mese, iar cateva angajate nu mai pridideau cu adusul mancarurilor. Farfurioare cu gustari si castroane cu supa fierbinte. DJ-ul intretinea atmosfera cu o repriza de cantece din Banat.

Portarul care a dat nas in nas cu unul dintre  reporterii de la www.opiniatimisoarei.ro a fost foarte sincer.
„Reporter: As vrea sa ajung la directiune.
Portar: Astazi n-o sa poti vorbi cu nimeni. Toti sunt acolo (arata cu umarul inspre usa cantinei), sunt ocupati.
R: Dar elevii?
P:Nu sunt. Nu mai sunt”

Unui alt coleg i-a spus ca… e doar un chef de 8 Martie.

„Reporter: Dar aici ce-i?
Portar:Chef de 8 martie”.

Video-ul nu poate fi incarcat.

Parintii elevilor care invata la Colegiul Tehnic Timisoara sustin ca inca de ieri copiilor li s-a spus sa nu vina la ore pentru ca acestea sunt suspendate astazi si sa stea acasa. Nu li s-ar fi precizat de catre dascali daca orele vor fi sau nu recuperate.

Elevii aveau programate ore la materii de baza si chiar lucrari, spun parintii

Unii dintre parintii elevilor de clasa a XII-a  s-au aratat nemultumiti,  mai ales ca acestia sunt in an terminal, foarte greu, iar bacalaureatul bate la usa. Unii aveau chiar programate lucrari la matematica sau limba romana. „Nu se poate asa ceva, le-au zis de ieri ca sa nu vina la scoala ca profesorii nu vin. Nu li s-a spus nici daca orele astea vor fi recuperate. Nu-i normal ca aveau si lucrare la
matematica, iar acus vine bac-ul. Copiii or fi fericiti, dar noi ca parinti nu putem fi de acord cu astfel de lucruri”, a declarat mama unui elev de la Colegiul Tehnic Timisoara, care astazi ar fi trebuit sa aiba cursuri intre orele 13.00 si 19.00.

Am incercat sa obtinem o explicatie de la directiunea scolii. La cele doua numere de telefon ale liceului n-a raspuns nimeni.  Am sunat de mai multe ori si la numarul directorului Colegiului Tehnic, Liviu Groapa. In cele din urma, am reusit sa-l contactam.

Va relatam mai jos discutia cu directorul liceului:

„reporter www.opiniatimisoarei.ro: Unde sunt copiii, ca nu sunt la scoala?
directorul Liviu Groapa: …aaa copiii…La ora doua au plecat si la 4 vin cei de tip seral. Si la ora 14.00 au plecat copiii ca au terminat orele.
R: Am facut o vizita si am vazut un chef acolo inainte de ora 14.00. Si nu era niciun copil acolo.
LG: Nu era ora 14.00. Cine a avut ore pana la 10.00-12.00 au inceput mai devreme (n.r. cheful) Restul au fost.
R: Dar e voie sa faceti?
LG: De 8 martie, din ’86 se fac. Este o traditie a scolii…
R: O mamica spunea ca fiul ei are ore intre 13 si 19 astazi si i s-a spus inca de ieri sa nu vina la scoala…
LG: Nu este adevarat. Nu nu, ore sunt. De la 4 seralul, toata lumea vine la scoala. Nu e nicio problema. Dar, ma rog, oricum va doresc La multi ani! Avem majoritatea femei aici si intotdeauna le sarbatorim de ziua lor.
R: S-au consumat si bauturi alcoolice?
LG: Cred ca nu (rade). Eu personal nu am consumat si nu cred ca s-au consumat bauturi alcoolice.
R: Dar, aveti voie? Ca din cate stiu eu, ministrul a spus ca nu e voie sa se tina chefuri in scoli.
LG: Nu e un chef, e sarbatoarea femeii. Adica, n-avem voie sa ne simtim bine?
R: Daca se asculta muzica, se mananca si se bea…eu zic ca e chef
LG: Dar ce, e interzis asa ceva?
R: Asa zice ministrul.
LG: Suportam consecintele daca am depasit limita.”

Seful Inspectoratului Scolar Judetean, Marin Popescu, spune ca orice suspendare de ore la o scoala din judet trebuie anuntata in prealabil la Inspectorat.

„Eu sunt plecat din localitate intr-o delegatie. Am rugamintea sa vorbiti cu domnul Halasz. Sunt plecat de la ora 8.00.  Exista un regulament. Daca ei au prevazut intr-o circulara interna sa nu tina orele pentru ca e 8 martie, trebuie sa anunte si inspectoratul scolar. Cel putin ieri eu n-am primit aceasta instiintare”, a precizat Marin Popescu, seful ISJ Timis.

„In cazul in care vom constata ca intr-adevar nu s-au tinut niste ore din cauza zilei de 8 martie, vom solicita directorului sa faca un program de recuperare”, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro si Francisc Halasz, inspector sef adjunct la ISJ Timis.

Intrebat daca suspendarea orelor a fost anuntata la inspectorat, Halasz spune ca „in mod normal trebuia sa anunte inspectoratul daca se desfasoara evenimentul chiar in timpul orelor. Acuma daca s-a desfasurat dupa programul de ore…  Trebuie sa vedem si daca aceasta sarbatoare presupune bauturi alcoolice si galagie…  Verificam sa vedem daca a afectat bunul mers al scolii”, a incheiat Halasz.

***

Va reamintim, in urma cu cateva saptamani, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a impus respectarea unui regulament strict angajatilor din subordine. Astfel, salariatiilor li s-a interzis sa-si sarbatoreasca zile de nastere sau onomastica la serviciu.

________________________________________________________________________________

UPDATE: La ora 16.00, cand directorul sustinea ca elevii de la seral ar trebui sa fie in salile de clasa, nimeni n-a trecut pragul Colegiului Tehnic Timisoara. Aceasta, cel mai probabil, tocmai pentru ca fusesera anuntati ca orele sunt suspendate. In ceea ce priveste cheful profesorilor, la aceeasi ora 16.00, petrecerea era in plina desfasurare. Se schimbase doar muzica. De la cantecele populare banatene la Ozon si „Dragostea din tei”!

Exit mobile version