Opinia Timisoarei

EXCLUSIV! Una dintre cele mai frumoase vile din Timisoara, SALVATA din mainile clanului Carpaci! Cine e cumparatorul surpriza?

TIMISOARA. Iata ca se mai intampla si altfel! Una dintre cele mai frumoase vile din Timisoara, aflata pe strada Mihai Eminescu la numarul 6, ajunsa in proprietatea clanului de romi Carpaci, care a reusit sa puna mana pe 4 din cele 5 apartamente, a fost cumparata.

CITESTE SI: EXCLUSIV! Pe cate case au pus mana clanurile de tigani din Timisoara? Vezi cate proprietati au familiile bogate de romi in Mica Viena! Carpaci are 144 de proprietati. FOTO!

Opiniatimisoarei.ro a aflat cine este cumparatorul surpriza al vilei aflate in plin centrul Timisoarei, la doi pasi de primarie: Mitropolia Banatului.

IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, a confirmat pentru opiniatimisoarei.ro ca a fost cumparat intreg parterul vilei care era al familiei Carpaci.

Etajul apartine unui alt proprietar, Florin Ciobanescu, fost secretar in Primaria Timisoara, care s-a incapatanat in toti acesti ani, in ciuda terorii, sa nu le vanda tiganilor apartamentul care le-ar fi intregit proprietatea. Acum insa ar putea si el sa vanda Mitropoliei Banatului.

Noi am cumparat de la el (Vladimir Carpaci – n.r.), in spatele Mitropoliei, este acolo o casa din care avea el o bucata din ea si am luat-o. Este in paragina si fiind aproape de noi (de Mitropolie – n.r.) aveam nevoie de cladirea aceea sa facem un Centru Cultural. Nu avem o sala unde sa facem o conferinta. Nu era toata a lor (a familiei Carpaci – n.r.), numai parterul era al lor si restul are un alt proprietar. Cu ei ne-am inteles, iar cu ajutorul lui Dumnezeu, acum suntem in tratative cu celalalt proprietar”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro IPS Ioan Selejan.

Mitropolitul Banatului a mai spus ca acesta este un prim semn ca lucrurile se mai intampla si invers, in sensul ca institutii serioase intra in proprietatea unor cladiri care fusesera retrocedate romilor.

Pentru noi este important ca este in curte la noi, cum s-ar spune, si ganditi-va ce ar fi sa se mai incuibeze si pe acolo. Este prima data cand se mai intampla invers, ca pana acuma tot ei, tot ei. Practic este primul semn ca a inceput salvarea unor cladiri”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Mitropolitul Banatului.

IPS Ioan Selejan a mai adaugat ca in aceasta vila, pe vremea celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost resedinta comandamentului rusesc.

Mi s-a spus ca a fost una dintre cele mai frumoase vile din oras, in ea se pare ca a stat inclusiv comandamentul rusesc in timpul razboiului, a fost, in sfarsit, a fost o cladire care are un pic de istorie. La etaj e proprietar un roman care, Dumnezeu sa ii dea sanatate, el a tinut steagul sus. Daca ceda si el, cine stie… ”, a adaugat pentru opiniatimisoarei.ro IPS Ioan Selejan.

Familia Carpaci a fost, oarecum, fortata si de imprejurari sa vanda aceasta cladire, care in prezent se afla intr-o stare avansata de degradare.

Tiganii au intrat in posesia acesteia la inceputul anilor ’90 cand functionarii Primariei Timisoara au aprobat vanzarea a patru din cele cinci apartamente din imobil. Al cincilea apartament, de la etajul superior are un alt proprietar care a cumparat apartamentul in baza Legii 112/1995. Legea 79/1997 a permis revanzarea imediata a apartamentelor, lucru care s-a si intamplat, iar in acest mod familia Carpaci a devenit proprietar, in timp ce Legea 112/1995 interzicea vanzarea timp de zece ani.

Familia Carpaci, devenita astfel proprietar in imobil a executat lucrari ilegale, iar pentru acest lucru avea sa plateasca daune, la Primaria Timisoara, de 100 de lei pe zi, suma ajungand in primavara anului trecut, cu tot cu penalitati, la 100.000 de euro, pentru toti anii in care clanul de romi nu a renuntat la modificarile facute ilegal.

CITESTE SI: Nicolae Robu: Timisoara nu e un oras dominat de mafia tiganeasca. Primaria incepe executarea silita a clanului Carpaci pentru aproape 100.000 de euro. Ce ar putea lua de banii astia?

Sursa foto: debanat.ro

Exit mobile version