Opinia Timisoarei

EXCLUSIV! Ultima tinta a mafiei imobiliare tiganesti din Timisoara: o vila de 1,5 milioane euro. Locatarii sunt terorizati. VIDEO cu romii cand taie gaini in curte!

TIMISOARA. In ciuda anchetelor demarate de catre autoritatile statului pentru a bloca ofensiva mafiei tiganesti asupra zestrei imobiliare a Timisoarei, teroarea declansata de clanurile de romi in anumite cladiri din oras, pentru a forta locatarii sa vanda si sa plece, continua la cote si mai inalte.

CITESTE SI: EXCLUSIV! Pe cate case au pus mana clanurile de tigani din Timisoara? Vezi cate proprietati au familiile bogate de romi in Mica Viena! FOTO!    

Ultima tinta a retelelor tiganesti profilate pe acapararea caselor de lux din Timisoara este reprezentata de un imobil cu doua nivele din zona Pietei Balcescu, situat pe strada Prot. George Dragomir (fosta Turgheniev) nr. 3, evaluat la peste 1,5 milioane de euro, unde doua din cele 17 apartamente au fost “capturate” deja de catre membrii clanului Gabor.

Modul in care apartamentele 9 si 15 au fost ocupate de doua familii numeroase de tigani, dupa decesul a doua batrane, este cercetat in aceasta perioada de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, procurorii urmand sa stabileasca daca executorul judecatoresc Doru Munteanu a folosit documente autentice in momentul in care a supravegheat personal ca ocuparea apartamentelor de catre noii locatari sa se desfasoare in cele mai bune conditiuni.

Sub pretextul ca au venit sa vada casa din exterior, in data de 15 septembrie 2009, prima familie de tigani a fost instalata de catre executorul judecatoresc intr-o camera a apartamentului 9. Explicatia a fost una absolut neverosimila! Batrana care locuia acolo de zeci de ani, care intre timp a decedat, a fost instiintata ca apartamentul sau este format din doua unitati locative, iar una dintre acelea fusese cumparata de tigani de la mostenitorul vechiului proprietar. Din acea zi a inceput teroarea! In acea camera s-a mutat una dintre familiile cu multi copii a clanului Gabor, care a inceput sa faca tot felul de sicane si mizerii. Isi faceau nevoile in curtea interioara, tranteau mobile, bateau cu pumnul in usi si in geamuri, taiau gaini chiar langa robinetul din curte si lasau sangele sa se scurga ostentativ la canal, adresau invective locatarilor… Am facut zeci de plangeri la Sectia 2 Politie, dar nu s-a schimbat nimic, mai cu seama ca unui politist de-acolo i s-a repartizat, destul de rapid dupa aparitia noilor vecini, un apartament chiar in blocul nostru”, a declarat in exclusivitate pentru opiniatimisoarei.ro Ana-Maria Manolea, locatara de la apartamentul nr. 8, care nu a contenit sa sesizeze autoritatile cu privire la falsurile prin care se vizeaza acapararea de catre tigani a acestei cladiri impozante aflata in patrimoniul orasului. (VEZI MAI JOS FOTO CU O PARTE DIN DOCUMENTE!)

De altfel, locatarii au simtit pericolul ca, in lipsa unei solidaritati conjuncturale, ar putea ajunge sa fie evacuati pe rand pe rand si au facut front comun impotriva navalitorilor de etnie tiganeasca.

Aceasta este filmarea, cu telefonul mobil, (VEZI VIDEO MAI JOS!)a unei interactiuni intre locatarii legali ai casei si madam Gabor, sotia capului de clan Gabor Istvan, ei fiind proaspat veniti si ocupantii ilegali a doua apartamente din imobilul de pe str. Prot. George Dragomir nr.3. Casa e in proces de 15 ani. Ilustra duduie din imagine taia gaini in curtea comuna a casei, ca la usa cortului, iar reactia ei, cand a fost filmata, a fost sa bage cutitul de taiat gaini in cel care o filma. Trei oameni au fost martori… Din fericire, datorita numai unor reflexe bune, nimeni nu a fost ranit”, a povestit pentru opiniatimisoarei.ro un alt locatar al imobilului, care a reusit sa imortalizeze unul dintre momentele in care curtea casei este transformata in abator de pasari ad-hoc.

Video-ul nu poate fi incarcat.

Ultimul eveniment din campania tiganeasca de cucerire a acestui imobil, si anume aparitia unui fals mostenitor care revendica in intregime vila, este anchetat in aceasta perioada de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara.

In dosarul penal nr. 11.815/P/2012 a fost dispusa inceperea urmaririi penale fata de invinuita Petrica Angela, sub aspectul savarsirii a doua infractiuni de fals si o infractiune de fals in declaratii, constand in aceea ca, la 25.01.2012, a solicitat Biroului Notarului Public Sica Silvia, din Timisoara, dezbaterea succesiunii dupa defunctul Schwengler Ioan, folosind un testament olograf fals, ocazie cu care a declarat in mod nereal faptul ca nu a mai fost dezbatuta succesiunea dupa defunct. De asemenea, la 27.03.2012 a formulat o actiune civila la Judecatoria Timisoara, inregistrata sub nr. 8056/325/2012, prin care a chemat in judecata pe Schwengler Alexandra, prin care a solicitat recunoasterea calitatii de unic mostenitor legatar cu titlu particular, folosind din nou testamentul olograf fals”, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro seful Politiei Timisoara, comisarul sef Sabin Bogosel.(VEZI MAI JOS FOTO CU  O PARTE DIN DOCUMENTE!)

In 2007, vila a fost pierduta de Primaria Timisoara pentru ca juristii „au uitat” de proces

Sa mai spunem ca in august 2007, acest imobil a fost restituit mostenitorului fostului proprietar, inca de la primul termen, de judecatoarea Adriana Spataru, de la Judecatoria Timisoara, iar sentinta a ramas definitiva prin neapelare de catre juristii Primariei Timisoara. Ulterior, imobilul a revenit in proprietatea statului, cu exceptia a catorva apartamente, dupa ce autoritatile au stabilit, in momentul efectuarii modificarilor in Cartea Funciara, ca Schwengler mostenise de fapt doar o parte din imobil.

In prezent, soarta acestui imobil se judecat la Curtea de Apel Alba Iulia, dupa ce in tot acest amalgam de interese imobiliare a aparut un anume Radu Ion, cu sotia sa Mariana, care a scos din maneca un contract de vanzare-cumparare a intregii case. Acestia au cerut stramutarea procesului de la Curtea de Apel Timisoara invocand faptul ca la Timisoara judecatorii ar fi supusi unei presiuni mediatice. Este inutil sa mai spunem ca acesti cumparatori, reprezentati in instanta de avocati, nu au fost vazuti niciodata, de nimeni…

CITESTE SI: EXCLUSIV! Pe cate case au pus mana clanurile de tigani din Timisoara? Vezi cate proprietati au familiile bogate de romi in Mica Viena! FOTO!

 

Exit mobile version