Opinia Timisoarei

EXCLUSIV. PSD si PNL isi vor sustine reciproc primarii in localitatile din Timis la alegerile locale. Sunt si cateva exceptii

Informatia potrivit careia Partidul Social Democrat va da candidatul pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Timis, iar PNL pentru cea de primar al Timisoarei a creat rumoare pe scena politica timisoreana, dar a ridicat si semne de intrebare legate de modul in care vor fi intocmite listele de consilieri.
Daca in cazul CJ Timis si Primaria Municipiului Timisoara lucrurile sunt clare si se va merge pe liste comune, exista inca neclaritati legate de ceea ce se va intampla in teritoriu.

Potrivit unor surse, liderii judeteni ai liberalilor au transmis in teritoriu ca primarii PNL vor fi obligati sa faca liste comune cu social-democratii in fiecare localitate, lucru infirmat de la cel mai inalt nivel al PSD.

„Sunt cateva principii de la care vor porni negocierile, iar unul dintre ele ar fi ca primarii in functie, fie ei PNL sau PSD, cei care au sanse foarte mari sa castige un nou mandat, este posibil sa nu aiba parte de competitie interna, ca sa zic asa.

Adica, daca avem un primar social-democrat in functie care este de nebatut, acesta nu va fi concurat de un liberal si invers.

In acest mod, putem inchide multe din localitati, sustinand candidatul cu cele mai mari sanse, dar cu liste separate la consiliul local. Astfel, putem avea candidati comuni in peste 80% din localitati, iar in celelalte, putine ce-i drept, o sa fie o competitie in sensul ca acolo unde un viceprimar PSD sau un candidat social-democrat e puternic, acesta va candida din partea Partidului Social Democrat, lucru care se aplica in aceeasi masura si in cazul unuia de la Partidul National Liberal”, ne-a declarat Alfred Simonis, presedintele PSD Timis.

Liderul social-democrat mai spune ca nu va exista obligativitatea listelor comune pentru fiecare comuna in parte, acest lucru urmand sa fie stabilit punctual.

„Nu vom obliga pe nimeni sa faca liste comune. Daca se inteleg in localitati si isi doresc, e foarte bine. Daca nu, fiecare partid isi va sustine lista proprie.

Ne vom concentra pe localitatile unde nu sunt primari nici de la PSD si nici de la PNL, acolo urmand, probabil, sa existe o competitie sau sa desemnam impreuna candidatul pe care sondajele de opinie il arata ca fiind cu prima sansa”, a mai declarat Simonis.

Exit mobile version