Opinia Timisoarei

Eveniment istoric pentru orasul Timisoara: in doua saptamani va fi legat direct la reteaua europeana de autostrazi

TIMISOARA. Incepand cu 11 iulie, timisorenii vor putea merge pe autostrada in Occident fara sa mai fie nevoiti sa parcurga drumurile nationale din Romania si Ungaria.

Directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri din Romania, Narcis Neaga, a anuntat ca in data de 11 iulie se vor deschide ultimele segmente de autostrada ce vor conecta Romania la reteaua europeana de autostrazi.

Vor fi inaugurate segmentele de autostrada Arad-Pecica si Nadlac – vama Nadlac, inclusiv noul punct de trecere a frontierei de la Nadlac.

Inaugurarea se va face concomitent cu segmentul maghiar de autostrada de la frontiera pana la Mako. Acolo lucrarile sunt aproape finalizate si se fac ultimele finisaje inainte de punerea in functiune a drumului.

Potrivit presei maghiare, la inaugurare sunt asteptati sa participe premierii Ungariei si Romaniei.

Noutatea absoluta o va reprezenta punctul de trecere a frontierei pe autostrada, cu 10 benzi pe sens pe sensul de iesire din tara, care ar trebui sa fluidifice puternic traficul prin vama Nadlac.

Initial, vama va fi deschisa doar pentru autoturisme, tirurile fiind nevoite sa iasa de pe autostrada si sa treaca prin vechiul punct de frontiera.

Autoritatile se asteapta ca o buna parte din traficul de tranzit de pe DN 7 Deva – Arad sa se mute pe DN 68 A Deva – Lugoj, ceea ce va creste presiunea pe DN6 Lugoj – Timisoara, una din cele mai aglomerate sosele din tara.

UPDATE: Guvernul a aprobat miercuri, printr-un Memorandum, semnarea unui acord bilateral intre Romania si Ungaria cu privire la infiintarea unui nou punct de trecere a frontierei de stat romano-ungare. Noul punct de frontiera urmeaza sa lege Romania de Ungaria prin interconectarea autostrazilor A1 si M43, intre localitatile Nadlac (Romania) si Csanadpalota (Ungaria).

Noul punct de frontiera va facilita atat traficul international de persoane, cat si traficul international de marfuri, introducant, totodata, si o limita de greutate de 7,5 tone in privinta traficului prin punctul de la Nadlac- Nagylak, scrie hotnews.ro.

Sursa foto: forum.peundemerg.ro

Exit mobile version