Opinia Timisoarei

Evaluarea Nationala: Subiectele date astazi la matematica. Geometria i-a incurcat pe unii elevi

Peste 220.000 de elevi absolventi de clasa a VIII-a au dat in aceasta dimineata teza unica la matematica, dupa ce luni au dat-o pe cea la limba si literatura romana. Varianta de examen a fost cea cu numarul 8.

Vineri, dupa afisarea rezultatelor se pot depune si cotestatiile si abia lunea viitoare, se vor da si notele finale pentru cei care au avut de obiectat.

Media notelor la cele doua obiecte, limba romana si matematica va conta in proportie de 50% la admiterea la liceu. Iar cealalta jumatate din medie se formeaza cu mediile claselor 5-8.

Proba la Matematica s-a incheiat la ora 11:00, iar primii elevi care au iesit de la testare au declarat ca examenul a fost „relativ usor”, iar majoritatea s-au descurcat sa ia macar 8. Cel mai greu subiect a fost cel cu numarul III, punctat cu 30 de puncte.

Elevii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat numai exercitii pe care le-au mai vazut la clasa, din programa scolara, insa cele de geometrie le-au dat cele mai multe batai de cap.

La proba de astazi s-au dat 3 subiecte mari, toate fiind obligatorii si fiecare in parte notate cu cate 30 de puncte. 10 puncte au fost primite din oficiu. Elevii au primit subiectele pe foi separate, urmand ca pe cele de examen sa scrie doar rezolvarile (rezultatele la subiectui I si rezolvarile complete la punctele II si III).

Exit mobile version