Opinia Timisoarei

Evaluarea Nationala 2013: s-a incheiat a doua etapa de repartizare computerizata in licee. Vezi situatia in liceele din Timis

Dupa cea de-a doua etapa a repartizarii computerizate in licee, in judetul Timis au ramas neocupate aproape 1000 de locuri. In unele licee situatia este ingrijoratoare, pentru ca nu se vor putea forma clasele, din lipsa de elevi.

Ministerul Educatiei Nationale a realizat a doua etapa a repartizarii computerizate in invatamantul liceal a absolventilor de clasa a VIII-a. Toti cei 536 de candidati inscrisi au fost repartizati, conform uneia dintre optiunile exprimate. 111 (20,71%) dintre candidati au ales filiera teoretica, iar 425 (79,30%) filiera tehnologica. Numarul total de optiuni selectate de catre candidati a fost de 3.570, fiecare elev alegand, in medie, 7 optiuni.

In judetul Timis, in urma primei etape de repartizare computerizata au ramas neocupate 1033 de locuri la invatamantul tehnologic si teoretic si 86 in cadrul invatamantului vocational. Din aceasta cauza peste 40 de clase sunt in pericol de a nu se putea forma iar dascalii risca sa intre in restrangere de activitate.

Dupa cea de-a doua etapa a repartizarii computerizate in licee, in judetul Timis, au ramas neocupate 986 de locuri. Printre unitatile de invatamant cu cele mai multe locuri neocupate se numara:

* Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, profilul Electronica automatizari – 99 locuri libere
*Colegiul Tehnic de Vest, profilul Constructii, instalatii si lucrari publice – 88 locuri libere
* Colegiul Tehnic Electrotimis, profilul Mecanica – 48 locuri libere
*Liceul Tehnologic Agricol, profilul Resurse naturale si protectia mediului – 48 locuri libere

Vezi AICI situatia locurilor ramase libere la liceele din judetul Timis.

La cea de-a doua etapa a repartizarii computerizate in licee au participat participa candidatii din seria curenta, indiferent de varsta, si cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2013 – 2014, si care au participat si au ramas nerepartizati dupa prima etapa, sau nu au participat, din diferite motive, la prima etapa de admitere.

In prima etapa la nivel national, desfasurata pe data de 15 iulie, dintre cei 145.896 de candidati, 145.392 (99,65%) au fost repartizati conform uneia dintre optiunile exprimate, in timp ce alti 504 candidati nu au putut fi repartizati, deoarece nu au completat suficiente optiuni care sa permita incadrarea lor in vreo unitate de invatamant. 74.849 (51,48%) de candidati au ales filiera teoretica, iar 70.543 (48,52%) au ales filiera tehnologica. Pentru aceasta prima sesiune de repartizare, MEN a inregistrat cel mai mic numar de elevi nerepartizati din 2001 pana astazi.

Exit mobile version