Opinia Timisoarei

Europa premiaza Timisul pentru excelenta. Judetul, pe locul I in Romania

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis a primit un premiu de excelenta acordat de Consiliul Europei acelor administratii publice care indeplinesc cele 12 principii ale bunei guvernari democratice.

CITESTE SI: Exista primarii in Timis care platesc si 2.000 de lei pe luna pentru cazarea unui caine fara stapan intr-un adapost. Cati parinti isi permit atatia bani pentru un copil? Sedinta de urgenta la Prefectura 

”Este prima editie la care Romania a participat. Consiliul Judetean Timis a avut punctajul maxim si s-a clasat pe primul loc in tara. Am fost singurii cu punctaj maxim. Sloganul cu care am candidat in alegeri, Timisul european, se regaseste in acest premiu. Timisul european inseamna investitii, cresterea calitatii vietii, proiecte europene”, a declarat Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Liderul CJ Timis s-a referit si la fondurile europene atrase de institutia pe care o conduce.

”Consiliul Judetean Timis a stabilit un record, am depasit cifra de 1 miliard de lei atrasi din fonduri europene cu contracte semnate doar in ultimii doi ani. Nu stiu cat a atras Primaria Timisoara, dar nu facem comparatie. Noi avem peste 20 de proiecte. Tinta noastra este sa inchidem anul cu finantari nerambrusabile de peste 2 miliarde lei”, a mai declarat Nica.

Premiul primit de Consiliul Judetean Timis a venit si cu un trofeu in forma unui cristal.

”Are o valoare simbolica, dar e important pentru noi pentru ca reprezinta o incununare a eforturilor noastre din ultimii doi ani si jumatate de a moderniza administratia publica judeteana si de a o transforma”, a mai precizat Alin Nica.

Din cele 41 de consilii judetene care s-au inscris in competitie, patru judete au primit cate un premiu (Timis, Ilfov, Botosani si Ialomita), insa judetul Timis a obtinut punctajul maxim.

Cele 12 principii ale bunei guvernari stabilite de catre Consiliul Europei:

– Participarea cetatenilor, desfasurarea corecta a alegerilor si reprezentarea;
– Receptivitate;
– Eficienta si eficacitate;
– Deschidere si transparenta;
– Stat de drept;
– Comportament etic;
– Capacitate si competenta;
– Inovare si deschidere catre noutate;
– Sustenabilitate si orientare pe termen lung;
– Management financiar solid;
– Drepturile omului, diversitatea culturala si coeziunea sociala;
– Responsabilitate.

Exit mobile version