Opinia Timisoarei

‘Eu vreau ca atunci cand se pronunta cuvantul familie sa nu fie nevoie de o intrebare suplimentara’. Ce crede Nicolae Robu despre redefinirea familiei, dupa ce fanii sai s-au pronuntat pentru altfel de casatorii

Eu vreau ca atunci cand se pronunta cuvantul familie sa nu fie nevoie de o intrebare suplimentara‘. E parerea primarului Timisoarei Nicolae Robu despre redefinirea familiei. Inca un sondaj postat de pagina sa de socializare a reusit sa il uimeasca pe edil.

CITESTE SI: Motivul pentru care Timisoara ramane fara apa calda, dupa ce a fost taiat gazul catre Colterm. Explicatia primarului Nicolae Robu 

Inca de joi dimineata, edilul a vrut sa afle parerea fanilor de pe pagina sa de socializare, astfel ca a postat un nou sondaj, de data aceasta pentru a afla cum vad acestia redefinirea familiei, pentru care romanii sunt chemati la referendum.

Vom avea referendum pt revizuirea Constitutiei. Textul actual vizat este:
(1) “Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti”
Ceea ce se vrea este inlocuirea textului de mai sus cu un text de genul:
(2) Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, astfel incât sa devina imposibil de legiferat casatoria intre persoane de acelasi sex.
Dv pt ce varianta optati?”, a scris Robu pe Facebook, iar variantele de raspuns sunt ”Favorabila casatoriei homo” si ”Defavorabila casatoriei homo”, spune sondajul postat de Robu pe Facebook.

Nicolae Robu s-a aratat surprins de numarul mare de votanti pe sondajul sau si spune ca majoritatea s-au pronuntat in favoarea casatoriei intre homosexuali.

”Ati vazut sondajul? L-am pus in masina, azi dimineata, cand veneam la lucru. Este uluitor. Peste 5.000 de votanti, pe sondajul meu, in cateva ore, deci este incredibil. Sunt peste 5.200 de votanti in 10 ore de cand l-am pus si situatia este asa: 62% sunt favorabili casatoriei homosexuale si 38% sunt defavorabili casatoriei homosexuale. Eu am formulat cat se poate de neutru. Nu inseamna ca e valabil la scara societatii romanesti, nu am o astfel de pretentie”, a spus Nicolae Robu.

Intrebat care este optiunea lui in acest sens, edilul s-a aratat conservator si a spus ca se va duce sa voteze pentru familia traditionala.

”Da, merg la vot. Voi vota pentru familia definita asa cum este traditia la noi, fara sa am nimic impotriva celor cu alta optiune. Va dau un argument care poate stârneste zâmbete. Eu vreau ca atunci când se pronunta cuvântul familie sa nu fie nevoie de o intrebare suplimentara. Din ce e compusa? Vreau sa se stie ca ea a avut la baza, ca poate nu mai e, asa, in timp. Trebuie atentie aici la termeni, trebuie rigoare si lingvistica. Nu, relateaza ceea ce e intiparit in mintea noastra ca are. Se pot gasi formule sa li se permita si celor cu alte optiuni sa convietuiasca oficial. Eu nu am nimic impotriva, e optiunea oamenilor, dar prin familie se intelege ceva, prin actul de casatorie, prin cuvântul casatorie se intelege ceva. Nu cred ca trebuie extins intelesul acestor cuvinte. Este parerea mea, personala”, a declarat primarul Timisoarei.

Nicolae Robu spune ca nu trebuie tratata cu incrancenare aceasta tema si ca, desi el este un nonconformist prin natura sa, din punct de vedere al definirii familiei este conservator.

”Nu trebuie tratata cu incrancenare aceasta tema. Cei care au aceasta orientare se spune ca e ceva nativ, ca nu e ceva dobandit. Eu nu stiu cum e, nu stiu. Dar e surprinzator de mare numarul lor. Ei sunt fiinte umane ca si noi ceilalti si trebuie sa nu ii punem intr-o postura de inferioritate, cu atât mai mult cu cât multi dintre ei au dovedit ca sunt oameni straluciti in diverse domenii. Insa, in conceptia mea sunt niste cuvinte sacre: familie, casatorie. si eu vreau ca acestea sa ramâna cu sensul constituit de-a lungul timpului. Sigur, la altii casatoria e definita altfel, un barbat cu patru femei, de exemplu. Dar noi avem o traditie si chiar daca eu sunt un nonconformist prin natura mea, prin aceasta traditie, din acest punct de vedere sunt conservator”, a mai spus Robu.

Curtea Constitutionala va discuta in 17 septembrie proiectul legislativ de revizuire a Constitutiei adoptat marti de Senat, in calitate de for decizional, si care prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie.

Exit mobile version