Opinia Timisoarei

‘Eu nu sunt un dictator! Nimeni nu e Mafalda sa schimbe Timisoara dand din degete!’

TIMISOARA.  In Timisoara avem praf in normele Uniunii Europene, este convins primarul Nicolae Robu. Acesta a raspuns iritat la intrebarile jurnalistilor legate de poluarea din oras si masurile luate de administratie pentru limitarea ei.

Masuratorile va contrazic, nu este praf. Nu noi le-am facut masuratorile. Degeaba sariti la mine, nu-mi place sa ma ratoiesc la nimeni, daca vreau sa dau o replica mai acida, pot si zambind. V-ati pastrat pantofii de dinainte, praful de pe ei? Ati pastrat praful de pe masini de dinainte? Avem masuratori facute de Comisia Europeana, dupa normele care functioneaza in toata Europa, nu doar in Timisoara. Aceste masuratori arata ca in Timisoara s-a produs o imbunatatire in ceea ce priveste particulele de praf in atmosfera„, o tine primarul una si buna.

Nicolae Robu a precizat ca strazile in Timisoara vor fi in continuare spalate cu substante care… domolesc praful.

Eu am spus ca sunt nemultumit de situatia pe care o avem, noi continam si sa spalam cu acele substante care tin praful la sol, nu sa se ridice in atmosfera, continuam sa reducem acele fasii unde avem posibilitatea sa le desfiintam, peste care calca masinile. Suntem in situatia in care alegem intre rele, si raul cel mai mic este acesta: din pacate, avem de suportat noroiul, aerul cu praf. Asta este, nu avem cum sa punem lucrurile la punct, noi am fi culpabili, daca ne-am complace cu aceasta situatie, dar recurgem la toate masurile pe care le avem la dispozitie„, a adaugat edilul.

Nemultumirile timisorenilor legate de praful din oras ar trebui sa fie ceva mai ponderate, crede primarul Nicolae Robu care le reaminteste cetatenilor ca acesta este pretul santierelor, deschise tot pentru binele lor.

Nimeni nu este Mafalda, nimeni nu poate sa schimbe orasul acesta dand din degete. Orasul acesta are 1.000 de strazi, nimeni n-a comentat inainte ca toate trotuarele au fost pline de gropi, nimeni n-a comentat ca toate carosabilele erau distruse, acum cand s-au reparat sute de km de carosabil si trotuare… acum apar nemultumirile? Nu vi se pare ciudat?„, se intreaba retoric Nicolae Robu.

Concluzia primarului este insa una foarte transanta.

Eu nu sunt un dictator si, din fericire, Romania este un stat de drept in care nimeni nu are puterea sa intervina discretionar. Interventiile le poti face numai respectand legea si mecanismele si cadrul statului de drept„, a conchis Robu.

Exit mobile version