Opinia Timisoarei

‘Eu in puscarie nu ma mai intorc’, vorbele lui Ionel Marcel Lepa, criminalul care s-a sinucis in Penitenciarul Timisoara. Ancheta la inchisoare

TIMISOARA. A fost declansata o ancheta la Penitenciarul Timisoara, dupa ce in aceasta dimineata, ucigasul politistului Amariei, Ionel Marcel Lepa a fost gasit mort in celula in care statea singur, in zona de carantina.

CITESTE SI: Criminalul Ionel Marcel Lepa s-a spanzurat in inchisoare la Timisoara

In jurul orei 6.30, criminalul a fost descoperit spanzurat de un pat supraetajat din vecinatatea grupului sanitar al celulei. S-a folosit de o bucata de cearceaf.

Medicii de la Ambulanta, chemati de urgenta, l-au resuscitat minute in sir, dar in zadar.

La 7.15, doctorii au constatat decesul lui Lepa.

VIDEO: George Stefanita

Dosarul sinuciderii lui Ionel Marcel Lepa a fost preluat de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara.

Ultima oara cand s-a aflat dupa gratii le-a spus avocatilor sai ca el ‘in puscarie nu se mai intoarce‘.

Luni, 10.06.2019, în jurul orei 06.30, personalul medical al Penitenciarului Timișoara a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unui deținut care a săvârșit un act de suicid prin, spânzurare în grupul sanitar al camerei de deținere.
Concomitent aplicării manevrelor de resuscitare, a fost solicitat Serviciul unic de urgență 112. În ciuda eforturilor depuse de membrii echipajului, aceștia au constatat decesul la ora 7.15.
În conformitate cu procedurile legale, administrația locului de deținere a anunțat familia persoanei decedate, a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate și a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.
Totodată, la nivelul penitenciarului s-a declanșat o verificare internă pentru a se stabili împrejurările producerii incidentului„, au transmis reprezentantii Penitenciarului Timisoara.

Va reamintim, Ionel Marcel Lepa se afla dupa gratii inca de joi dimineata, dupa ce a parasit Spitalul Municipal unde a fost supus unei interventii chirurgicale pentru a-i fi scoase din corp 2 gloante.

Vineri judecatorii au decis ca Lepa sa fie arestat preventiv pentru 30 de zile, insa cum avea deja o condamnare a mers direct in inchisoare, unde a fost asezat singur in celula, intrucat Penitenciarul Timisoara nu e unul de maxima siguranta, ci unul cu regim deschis si semideschis.

Ionel Marcel Lepa se sustragea de la executarea pedepsei de 4 ani si jumatate de inchisoare pentru talharie cand l-a impuscat mortal pe politistul Cristian Amariei, intr-un schimb de focuri, duminica, 2 iunie.

Marti dimineata, la ora 4.45 a fost gasit in casa bunicii unui prieten de-al sau din localitatea Remetea Mare. Arma cu care a fost ucis politistul a fost gasita asupra lui Lepa. El avea la brau atat pistolul, cat si o borseta cu mai multe gloante.

Era cercetat petru omor calificat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si uz de arma fara drept.

***

Va reamintim, criminalul Ionel Marcel Lepa a fost audiat vineri dimineata la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis unde a fost adus sub escorta luptatorilor de la trupele speciale de interventie.

In jurul orei 9.00, flancat de mascati, a fost scos din Penitenciarul de pe Popa Sapca si transferat la Palatul Dicasterial.

In timpul audierilor, Ionel Marcel Lepa a recunoscut ca l-a ucis pe politistul Cristian Amariei. A spus insa ca nu a intentionat sa-l omoare si ca a tintit la picioare, insa arma s-a descarcat in pieptul si gatul politistului, care a murit la scurt timp. A declarat ca s-a speriat si s-a ascuns.

Mai mult, si-a ‘acoperit’ prietenul, pe Daniel Cristian Boar, in casa caruia, din Remetea Mare, a fost capturat.

Lepa a sustinut ca tanarul n-ar fi stiut nimic despre cele intamplate si ca el a stat retras intr-o incapere din locuinta ce nu era folosita de cei ai casei.

De asemenea, Lepa le-a spus procurorilor ca ii pare rau si ca regreta moartea politistului Amariei.

Judecatorii de la Tribunalul Timis au decis vineri, dupa o sedinta extrem de scurta, de numai cateva minute, sa-l aresteze preventiv pentru urmatoarele 30 de zile, pe Ionel Marcel Lepa.

 

Exit mobile version