Opinia Timisoarei

Este poza zilei de la Timisoara. Un ponei singur si trist la portile Gradinii Zoologice. Foto

TIMISOARA. Imagini sfasietoare vin de la portile Gradinii Zoologice din Timisoara, inchisa la cererea primarului Dominic Fritz inca din toamna anului trecut, cu motivatia ca municipalitatea nu are bani s-o intretina, iar animalele vor fi transferate pe rand catre alte parcuri.

CITESTE SI: Jardinierele de pe strazi stau goale de saptamani la Timisoara, iar florile mor in sere. Roxana Iliescu acuza un ordin al Administratiei Fritz: Sa lasi sa moara peste 100.000 de flori din ratiuni politice mi se pare o iresponsabilitate crasa

Nu s-a reusit insa relocarea tuturor animalelor si pasarilor de la Zoo Timisoara inca, iar o tanara care a trecut pe acolo a descoperit in spatele portilor ferecate un ponei singuratic. Scena a emotionat-o pana la lacrimi si a postat cateva imagini pe Facebook.

Am fost acum 3 zile impreuna cu iubitul meu la Zoo si am observat la gard un ponei. Din cate stiam din declaratiile lui Dominic Fritz, animalele trebuiau sa fie relocate spre ferme si alte gradini zoologice din tara. Din cate am auzit de la o persoana care stationa cu rulota acolo, nu e numai acest ponei abandonat, ci sunt si capritele si cateva pasari inchise in custi. Eu am fost si am hranit poneiul cu mere si morcovi si i-am lasat niste apa„, a scris pe Facebook timisoreanca, incercand sa traga un semnal de alarma.

De altfel, pe langa ponei mai sunt inca destule animale si pasari ramase in parcul zoologic de la Timisoara, care sunt ingrijite in continuare de putinii angajati.

Recent, la solicitarea opiniatimisoarei.ro, reprezentantii Primariei Timisoara au recunoscut ca nici dupa 8 luni de la decizia inchiderii gradinii nu s-a reusit transferul tuturor animalelor.

Dupa aprobarea de catre Consiliul Local Timisoara a listei de animale ce vor fi relocate de la Gradina Zoologica, reprezentantii acesteia au reusit mutarea unui numar de aproximativ 60 de animale. Vorbim despre ratoni, emu, pisici salbatice, macaci, cerbi, lebede sau pauni care au fost date in custodie pe o perioada nedeterminata catre gradinile zoologice din Pitesti, Ploiesti si Craiova.
Reprezentantii Gradinii Zoologice din Timisoara se afla in discuții avansate si cu alte gradini din tara si din strainatate, dar si cu companii private care detin „ranch-uri” in zona pentru relocarea animalelor ramase. Intr-un stadiu avansat se afla si mutarea ursilor, care vor ajunge in urmatoarele saptamani la o gradina zoologica din Ungaria. Printre animalele care inca se afla la Gradina Zoologica din Timisoara se numara pesti, broaste țestoase, rate si capre domestice„, transmiteau pentru opiniatimisoarei.ro, la inceputul lunii reprezentantii Primariei Timisoara. Situatia este insa neschimbata.

Dominic Fritz a precizat la momentul inchiderii Gradinii Zoo ca aceasta va fi complet reabilitata si redeschisa publicului pe viitor.

Exit mobile version