Opinia Timisoarei

Esec asteptat in optimile Challenge Cup. CSM Lugoj nu a reusit surpriza

Echipa de volei feminin CSM Lugoj a fost invinsa in optimile de finala ale Cupei Challenge, de formatia turca THY Turkish Airlines Istanbul, cu 3-0 (25-5, 25-19, 25-11). Meciul nu a avut practic istoric, gruparea turca fiind net superioara echipei banatene.

Din cauza pandemiei de COVID-19, confruntarea cu formatia din Istanbul a avut loc in Las Palmas de Gran Canaria (Spania) si s-a desfasurat intr-un format special, intr-o singura mansa. In celalalt meci al turneului de 4 din Canare, echipa gazda a fost invinsa cu 2-3 de gruparea franceza Nancy. Asadar, THY si Nancy vor evolua astazi tot intr-un singur joc pentru calificarea in semifinale.

Pentru CSM Lugoj a fost a doua participare consecutiva in Cupa Challenge. Sezonul trecut, echipa de pe malul Timisului trecea in 16-imi de Dulkla Liberec, 3-0 acasa si 2-3 in deplasare, dar apoi intalnea aceeasi grupare din Turcia, THY Istanbul, in fata careia ceda ambele partide, 0-3 acasa si 0-3 in deplasare.

Din pacate competitia a fost intrerupta din semifinale din cauza pandemiei de coronavirus.

In acest sezon insa, o alta echipa din Romania a ajuns deja in semifinale. Este vorba despre Alba Blaj, grupare care in urma cu cativa ani juca in finala Ligii Campionilor.

Exit mobile version