Opinia Timisoarei

EROII! Timisoara cucereste titlul de campioana chiar in barlogul zimbrului

Istorie.Victorie. Asta au scris banatenii de la Timisoara Saracens, care au obtinut ceea ce nicio echipa nu a reusit pana acum. O tripla de aur, langa Cupa Romaniei si Cupa Regelui venind si titlul din Superliga.

Timisoara a inceput mai bine jocul tinand echipa gazda departe de propriul 22, si in acelasi timp a pus presiune cu linia de trei sferturi. Asa a venit si primul eseu, cand dupa o actiune excelenta, aripa Stephen Shennan a culcat balonul in terenul advers. Incetul cu incetul, Baia Mare a inceput sa joace si a reusit eseul la prima actiune mai periculoasa de atac.

A urmat apoi un dropgol al lui Taniela, care a dus pentru prima si singura data echipa maramureseana in avantaj. La pauza s-a intrat cu scorul de 10-10, dupa ce Calafeteanu a reusit o transformare.

Timisoara incepe bine si partea secunda si tot dupa o actiune prelungita pe treisferturi, cealalta aripa, Fonovai Tangimana a reusit eseul, netransformat insa de Calafeteanu, care a lovit butul. Mijlocasul la gramada s-a revansat cateva minute mai tarziu punctand dintr-o lovitura de pedeapsa, dintr-o pozitie dificila.

Cu un arbitraj cel putin partinitor, gazdele au revenit in joc, profitand si de faptul ca timisorenii au avut pe parcursul partidei patru jucatori eliminati temporar: Drenceanu, Tangimana, Militaru si Maris.

CSM Stiinta Baia Mare a reusit un nou eseu prin Van Herden si a dominat finalul de joc. Zimbrii s-au lovit insa de zidul banatean, care fara un fundas pe teren, dupa ce Conache a fost grav accidentat, dar si cu doi jucatori mai putin, a reusit sa reziste eroic intr-o atmosfera ostila.

„Am avut nevoie de multa inima si de mult caracter sa ne impunem in acest joc. Baietii au facut o treaba fantastica si merita felicitatipentru efortul depus, nu doar in acest meci, ci in intregul sezon” a declarat, la final, antrenorul Grainger Heikkell.

Timisoara Saracens nu a incheiat meciurile din acest an. La finalul saptamanii viitoare banatenii joaca in preliminariile Challenge Cup cu formatia italiana Femmi Rugby Rovigo.

Exit mobile version