Opinia Timisoarei

Epidemie de rujeola in Romania. Avem aproape 2000 de cazuri

Ministerul Sanatatii a declarat marti seara epidemie de rujeola la nivel national.

CITESTE SI: Cat de tare ne afecteaza scaderea brusca de temperatura, de la 19 grade la -5 grade Celsius, la Timisoara. Riscurile, explicate de medicii de la Spitalul Victor Babes 

Anuntul a fost facut in contextul in care la nivel national numarul cazurilor a ajuns la aproape 2000.

Avand in vedere cresterea ingrijoratoare a cazurilor de rujeola, precum si numarul mare de spitalizari in sectiile de pediatrie si boli infectioase al copiilor infectati, Ministerul Sanatatii a declarat epidemie de rujeola la nivel national, pentru a face posibila vaccinarea copiilor cu varsta cuprinsa intre 9 si 11 luni, precum si recuperarea celor nevaccinati sau cu schema de vaccinare incompleta”, a anuntat Ministerul Sanatatii.

Conform datelor oferite de minister, in Romania sunt inregistrate aproape 2000 de cazuri de imbolnavire, in 29 de judete. In perioada urmatoare va fi demarata si o campanie de informare a parintilor, cu ajutorul medicilor de familie, pentru ca si campania de vaccinare a copiilor sa aiba efect.

Mentionam ca acoperirea vaccinala cu prima doza, la nivel national, este de 78%, iar cu doza a doua, de 62% dintre copiii eligibili, situandu-se pe un trend descrescator de mai mult de 10 ani”, au mai spus reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Potrivit institutiei, recenta adoptare a Strategiei Nationale de Vaccinare are in vedere tocmai eliminarea acestor riscuri pentru sanatatea publica, produse de bolile prevenibile prin vaccinare.

Exit mobile version