Opinia Timisoarei

Entuziasm vs. vaicareala. Gandurile primarului Nicolae Robu, din masina, in drum de la Timisoara spre Viena. Video

TIMISOARA. Drumul plictisitor pe autostrada, pret de 600 de kilometri, sursa de inspiratie pentru Nicolae Robu. Atins de nemultumirile ‘heitarilor’ din Timisoara, primarul a scris un scurt discurs, caruia i-a dat citire, din masina condusa cu maxima atentie de soferul Vasile Paraschiv. Momentul a fost filmat cu telefonul mobil, iar imaginile postate pe Facebook.

CITESTE SI: Goana nebuna si hot prins ca-n filme la Timisoara. Video 

Primarul s-a plans a mia oara de timisorenii care il contesta si nu sunt de acord cu tot ceea ce face si ce spune el, subliniind cat de multe a realizat in oras, in comparatie cu predecesorul sau.

„Sunt primar de cinci ani si jumatate, si n-am vorbit despre greaua mostenire, cum sunt uzantele in Romnia, de cele mai multe ori, pentru a ascunde propria neputinta. Acum, dupa atata timp, simt nevoia sa vorbesc. Si o fac cu seninatatea pe care realizarile din acesti ani mi-o confera. (…) Ceea ce s-a intamplat cel mai grav, spun eu, in toti acesti ani de stagnare infrastructurala, a fost pervertirea mentalitatii cetatenesti. S-a creat pas cu pas, in orasul, altadata, cu un spirit atat de deschis, orasul mereu in avangarda, orasul premierelor, un segment de populatie a carei stare de spirit este una de vesnica vaicareala, de resemnare, de neputinta in orice. ‘Nu putem face pasajul Michelangelo din cauza panzei freatice si a izvoarelor termale’ – l-am facut(…). ‘Nu putem nimic, nimic, nimic’. Desigur, asta dupa mintea lor. Eu si majoritatea timisorenilor, acea majoritate tacuta, straina de carcoteala, acea majoritate care face, face ea insasi, si in egala masura apreciaza ce fac altii, acea majoritate care da Timisoarei dinamica, forta actuala, in toate domeniile, nu ne lasam inmuiati de corul neputintei, al vaicarelii eterne”, a explicat primarul Nicolae Robu in filmarea pe care a pus-o pe pagina sa de socializare.

Iata mai jos imaginile pe care edilul le-a postat pe Facebook, in drum spre Viena, pentru a participa la o receptie.

Exit mobile version