Opinia Timisoarei

Emil Boc si-a prezentat motiunea „Romania dreapta, Romania puternica”, la Conventia Nationala a PDL

Cei peste 1.000 de delegati de la conventie au urmarit, timp de cateva minute, un filmulet de prezentare a candidaturii lui Emil Boc, in care apar atat presedintele Traian Basescu, cat si Emil Boc, dar si alti colegi de-ai lor. Filmuletul prezinta istoria lui Emil Boc din Partidul Democrat Liberal.

„Am avut o competitie interna corecta. Candidez pentru presedintia Partidului Democrat Liberal. Nu candidez impotriva nimanui. Candidez pentru ca victoriile pe care le-am avut impreuna cu domneavoastra sa continue ca si pana acum. Confruntarea este afara, cu alianta socialista, cei pe care trebuie sa-i invingem si in 2012 si sa-si continue locul in opozitie. Candidez la presedintia PDL cu cel putin 3 obiective precise si clare. 1 – continuarea procesului de modernizare a tarii si consolidarea PDL ca partid de dreapta pe scena politica romaneasca. 2 – continuarea guvernarilor si castigarea alegerilor din 2012. 3 – reformarea PDL. Avem un bilant extraordinar. Am castigat tot ce se putea castiga din 2005 incoace. Asta nu inseamna ca nu avem nevoie in continuare de reforma”, a spus Emil Boc.

Presedintele in exercitiu al PDL a vorbit despre modernizarea Romaniei si despre o noua legislatie a muncii, care sa dea posibilitatea angajatorilor sa angajeze mai usor.

Boc a amintit ca in doar 10 zile s-au inregistrat peste 100.000 de noi contracte de munca, punand accentul pe forta PDL de a face bine romanilor.

„Asta inseamna dreapta. Asta inseamna cu adevarat sa faci o reforma. Reforma inseamna sa mergi si la capitolul regiilor si companiilor de stat. A venit randul sa abordam cu responsabilitate acest domeniu, pentru ca orice ban care este dat la o companie este luat din buzunarul cetateanului.

Boc a criticat guvernarea PSD, pe care o acuza de criza de combustibil din Romania.

„Tot modernizare inseamna sa faci ceea ce romanii au dorit prin referendum, sa ai parlament unicameral si sa reduci numarul de parlamentari”, a mai precizat premierul.

„Dragi romani, dragi colegi, cei care insa cu Mercedesul in curte, cu vila in curte mai primesc ajutor de la stat, aceia trebuie sa plece la munca. Tot ceea ce am facut a fost sa impunem munca in Romania. Eu ii multumesc lui Victor Ponta pentru ca a reusit marea performanta sa distruga PNL. PNL nu se mai poate revendica astazi ca partid de dreapta. Pe Crin Antonescu il tradeaza atat poza de grup, cat si poza de pe tricou. Dreapta care modernizeaza Romania este Partidul Democrat Liberal. Imaginati-va cum ar fi o tara condusa de Crin Antonescu si de Victor Ponta. Unul care merge la munca la 1 si pleaca acasa la ora 4 si altul care se rastoarna din doua in doua saptamani cu masina ca si copilot. (…) Noi suntem la guvernare si ne putem mentine la guvernare realizand cel putin 3 lucruri in perioada urmatoare, pe care am dovedit ca stiu sa le fac. E vorba de castigarea alegerilor locale, de pastrarea presedintelui Romaniei si de pastrarea spiritului de echipa al PDL. Eu am demonstrat ca putem face acest lucru, de ce nu am putea s-o facem si in continuare?”, a sunat discursul lui Emil Boc.

Liderul democrat liberalilor a vorbit si despre fondurile europene si le-a cerut sprijinul colegilor sai pentru un nou mandat in fruntea PDL. Boc a vorbit si despre partidul sau, prin cuvinte de suflet si a fost aplaudat pret de cateva secunde bune de delegatii congresului.

Exit mobile version