Opinia Timisoarei

Un elicopter al NATO, aflat in misiune, s-a prabusit in estul Afganistanului. Au fost inregistrate si victime!

Un elicopter al Fortei NATO in Afganistan (ISAF) s-a prabusit in provincia centrala Wardak, a anuntat un purtator de cuvant al autoritatilor provinciale, afirmand ca prabusirea s-a soldat cu victime.

Purtatorul de cuvant al autoritatilor din Wardak, Shahidullah Shahid, nu a putut furniza detalii despre cauzele prabusirii. NATO a confirmat ca unul dintre elicopterele sale s-a prabusit.

Cele 37 de persoane aflate la bord si-au pierdut viata in urma accidentului!

„Fortele comune (afgane si ale coalitiei) efectuau o operatiune impotriva talibanilor in districtul Sayd Abad, noaptea trecuta, un elicopter al coalitiei (…) s-a prabusit”, a declarat Shahid.

„Nu stim daca acest lucru s-a intamplat din cauza unui tir al insurgentilor sau nu, dar prabusirea a cauzat pierderi in randul fortelor straine”, a continuat el.

„Un elicopter al NATO s-a prabusit in estul Afganistanului astazi (sambata) si operatiunile de recuperare (a epavei) sunt in curs”, a precizat la randul sau ISAF, intr-un comunicat, fara a mentiona nationalitatea si tipul elicopterului, nici localizarea exacta a prabusirii.

„ISAF ancheteaza in continuare circumstantele accidentului, informatiile evoca activitati inamice in zona” in momentul prabusirii, a adaugat NATO.

Insurgentii talibani, contactati telefonic de AFP, au afirmat ca au doborat elicopterul, dar ei revendica adesea actiuni pentru care nu sunt responsabili.

Exit mobile version