Opinia Timisoarei

Elevii din clasele primare se intorc la scoala fizic, la Timisoara, dar si in Dumbravita, Giroc, Ghiroda si Mosnita Noua. Cei de a VIII-a si a XII-a in sistem hibrid. Se sustine si simularea Bacalaureatului

TIMISOARA. Odata cu decizia de a nu se mai prelungi carantina in Timisoara si cele 4 localitati periurbane, se schimba si modul de desfasurare a cursurilor scolare.

UPDATE: S-au sucit. Dupa ce sambata seara se anunta reintoarcerea la scoala si sustinerea simularilor examenelor nationale, duminica Inspectoratul Scolar anunta ca toti copiii raman in online 

CITESTE SI: Se ridica carantina la Timisoara, dar si la Dumbravita, Giroc, Ghiroda si Mosnita Noua. Decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis

Astfel, incepand de luni, 22 martie, in Timisoara, Dumbravita, Mosnita Noua, Ghiroda si Giroc, elevii din invatamantul primar si prescolar se vor intoarce la ore fizic, in salile de clase, in timp ce elevii din clasele a VIII-a si a XII-a vor merge si ei la scoala, insa in sistem hibrid.

Pe de alta parte, potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Timis, luni, elevii din anii terminali de liceu, respectiv cei din clasele a XII-a si a XIII-a, vor putea participa si la prima proba de simulare a examenului de Bacalaureat.

Incepand de luni, odata cu ridicarea carantinei, vor putea merge la scoala copiii de la gradinite si clasele primare, iar cei din clasele a VIII-a si a XII-a vor merge in sistem hibrid. In plus, se va putea sustine si simularea la Bacalaureat, iar, daca nu vor aparea alte situatii, se va tine si simularea Evaluarii Nationale„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Marin Popescu, inspector scolar general al ISJ Timis.

A fost modificat si Ordinul de ministru prin care, initial, se stabilise ca in localitatile cu rata de infectare peste 6 la mia de locuitori, sa fie amanate simularile la examenele nationale, astfel ca odata cu ridicarea carantinei, copiii pot merge la testari.

In judet sunt 55 de licee, iar in Timisoara si Giroc, localitati care se afla inca in carantina, pana luni la ora 00.00, sunt 39 de astfel de unitati de invatamant.

In total, in clasele a XII-a si a XIII-a sunt inscrisi, anul acesta, 4.934 de elevi. Dintre acestia, 1.545 invata in Tmisoara si Giroc.

UPDATE: S-au sucit. Dupa ce sambata seara se anunta reintoarcerea la scoala si sustinerea simularilor examenelor nationale, duminica Inspectoratul Scolar anunta ca toti copiii raman in online 

Exit mobile version