Opinia Timisoarei

Sinucidere la scoala de surdo-muti din Timisoara? Elev gasit mort in internat

Soc la o scoala pentru elevi cu nevoi speciale din Timisoara. Un tanar de 19 de ani din Nadrag a fost gasit fara suflare in internatul Liceului de Arte si Meserii Gheorghe Atanasiu Timisoara, cunoscut drept scoala de surdo-muti.

Dimineata cand elevii care stau in internat s-au trezit, l-au gasit pe baiat cazut langa patul lui. Imediat tinerii au dat alarma si au chemat pedagogul. Acesta a anuntat deindata politia si ambulanta.

Medicii de pe salvare s-au chinuit  aproape o jumatate de ora sa-l resusciteze pe tanar, dar in zadar. Inima lui incetase sa mai bata.

Politistii au inceput cercetarile si incearca sa-si dea seama ce s-a intamplat. Au stat de vorba cu elevii, iar unul dintre ei, o fata, a sustinut ca baiatul gasit mort ar fi obisnuit sa bea alcool in internat si sa ia somnifere.

O ancheta va stabili cu exactitate ce s-a intamplat. Verificarile vor fi extinse la scoala pentru elevi cu nevoi speciale pentru a se vedea daca cele sustinute de eleva se confirma. Mai mult, medicii legisti vor efectua autopsia si vor lamuri misterul mortii tanarului.

Directorul Liceului, Petru Lascau, a precizat  ca „dimineata la ora 6 si 30 de minute, cand  s-a dat trezirea, au vazut ca elevul nu se mai trezeste. A fost anuntata salvarea. Medicii l-au resuscitat dar nu au reusit. Dupa ora 8 a fost declarat decesul. Tratamentul il lua in cadrul cabinetului medical. Tratamentul este specific pentru boala copilului.”

Medicii nu exclud varianta unei sinucideri!

Doctorii care s-au chinuit sa-l resusciteze pe tanarul de 19 ani cred ca la mijloc ar putea fi vorba de o sincidere din dragoste.

„Echipajul de terapie intensiva mobila a fost solicitat la un pacient inconstient. Au gasit un pacient in stop cardio respirator. Desi s-au facut manevrele de resuscitare, dupa aproximativ o ora a fost declarat decesul. La varsa aceasta suicidul este cea mai frecventa cauza de deces”, a declarat seful UPU de la Spitalul Judetean Timisoara, dr. Mihai Grecu.

De altfel, unul dintre pedagogi ar fi spus ca baiatul era indragostit de o fata si se pare ca aceasta n-a raspuns sentimentelor lui. Este posibil ca baiatul sa fi inghitit mai multe somnifere si acestea sa-i fi adus sfarsitul. Verdictul va fi dat de medicii legisti dupa necropsie.

Exit mobile version