Opinia Timisoarei

Elena Udrea vrea chipul Anei Aslan pe bani. I-a trimis o petitie guvernatorului BNR

Ana Aslan ar putea fi prima personalitate feminina al carei chip sa fie tiparit pe o bancnota romaneasca, dupa ce mai multi oameni, printre care si Elena Udrea, au semnat o petitie pentru guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Ministrul Dezvoltarii si Turismului Elena Udrea a semnat miercuri petitia ce va fi adresata guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, privind tiparirea primei bancnote romanesti care sa cuprinda o personalitate feminina, initiativa a renumitului ziarist Mircea Toma si a organizatiei non-guvernamentale AltFem.

Prin aceasta initiativa, semnatarii isi propun de a reduce decalajele dintre barbati si femei din societatea romaneasca si ii provoaca pe romani la o dezbatere serioasa privind egalitatea de sanse dintre cele doua sexe.

”Femeile sunt foarte putin reprezentate in sferele decizionale a le societatii romanesti. Credem ca pentru a diminua discrepanta uriasa dintre femei si barbati, este necesar ca o reprezentanta a sexului frumos sa existe si pe o bancnota, intrucat doar barbatii au asemenea reprezentari”, spun organizotorii.

Unul dintre semnatarele acestei pe petitii este si ministrul Elena Udrea, care a propus ca pe viitoarea bancnota sa fie chipul Anei Aslan, pe care liderul PDL o considera una dintre femeile care au facut ca Romania sa fie cunoscuta in toata lumea prin inventiile sale in domeniul geriatriei.

Exit mobile version