Opinia Timisoarei

Elena Udrea s-a plans in Parlament: „M-au dezbracat si mi-au luat sutienul!” Ce spune despre conditiile de detentie

Camera Deputatilor a avizat cererea procurorilor DNA de incepere a urmaririi penale a Elenei Udrea in dosarul Gala Bute. Ca si in urma cu doua saptamani, la votul deputatilor pe cererile din dosarul Microsoft, Udrea le-a cerut colegilor parlamentari sa voteze in favoarea inceperii urmaririi penale, dar nu si a arestului preventiv.

Elena Udrea a afirmat luni, intr-un discurs in fata deputatilor, ca „prietena sa a turnat-o pentru a fi eliberata” si ca este „vanata sistematic”. Ea a cerut modificarea Codului penal si a celui de procedura penala, motivand ca arestul preventiv este „o parghie similara cu tortura la care se apeleaza prea des”.

Udrea a amintit ca impotriva sa au existat „8 cereri de avizare” a urmaririi penale sau arestului preventiv in doua saptamani, subliniind ca acest lucru reprezinta „un precedent periculos”.

Elena Udrea a descris in fata deputatilor modul in care a fost dezbracata si perchezitionata dupa ce a fost arestata la inceputul lunii si conditiile din celula: paturi suprapuse, toaleta turceasca fara perdea, apa calda de doua ori pe zi.

„Cand am fost dusa in arest mi-au luat sutienul si am fost dusa intr-o camera cu dimensiunea de 3 pe 3 metri, cu paturi suprapuse. WC-ul era de tip turcesc. Noaptea trebuia sa punem un pet ca sa nu vina sobolani. Daca te spalai pe cap nu aveai acces la foehn, ca sa te usuci”, a declarat Elena Udrea.

Parlamentarii nu s-au lasat induplecati de cererile deputatei si au dat aviz favorabil pentru inceperea urmaririi penale impotriva acesteia.

Sursa: hotnews.ro

Exit mobile version