Opinia Timisoarei

Ecologistii declara razboi total Guvernului pentru Rosia Montana! Proteste in aproape 50 de orase din tara si strainatate!

Decizia Guvernului de a trimite in Parlament un proiect de lege care ar permite inceperea exploatarilor aurifere la Rosia Montana i-a infuriat pe activistii si ecologistii din toata tara, dar si din strainatate. Acestia pregatesc pentru duminica, 1 septembrie, cel mai amplu protest din 2013, la care si-au anuntat participarea mii de oameni.

Potrivit site-ului Asociatei Alburnus Maior, principalul opozant al proiectului, duminica, 1 septembrie, vor fi organizate proteste in Bucuresti precum si in alte 24 de orase din tara, de la capitale de judet precum  Timisoara, Arad, Cluj si pana la orase mai mici precum Gheorgheni sau Dorohoi. In Timisoara, protestul va avea loc la ora 17.00, in Piata Operei.

O demonstratie de forta vor sa faca si romanii din strainatate. Ei s-au organizat pe retele de socializare si prin diferite asociatii pentru a protesta in numai putin de 21 de orase din strainatate, printre care si Paris, Bruxelles, Viena, Washington sau Geneva.

Intre timp, retelele de socializare s-au inflamat la maxim, peste tot circuland mesaje si indemnuri de a spune „nu” exploatarii si de a lua parte la mitingurile de protest organizate duminica.

Pana sambata dupa amiaza si-au anuntat intentia de a participa peste 1.600 de persoane cu cont de Facebook din Timisoara, precum si 8.500 din Bucuresti si 3.600 din Cluj.

Citeste si: Protest la Timisoara impotriva exploatarii de la Rosia Montana. Se striga adunarea in Piata Operei!

Verde pentru Rosia Montana! Guvernul a aprobat exploatarea la Rosia Montana si o trimite la Parlament

Doamna care ne facea sa varsam o lacrima la reclama TV pentru Rosia Montana e cu totul alta in realitate

Exit mobile version