Opinia Timisoarei

Echipa de nota 10! Timisoara Saracens, succes sub Arcul de Triumf, iar titlul ramane in Banat

Ora exacta in rugby-ul romanesc continua sa se dea din Banat. Timisoara Saracens a trecut astazi de CSM Baia Mare cu 21-15 si a castigat al 5-lea titlu de campioana in ultimii 6 ani! In plus, banatenii au cucerit al 10-lea trofeu din ultimii opt, dupa 9 finale cu maramuresenii.

Prima repriza a fost echilibrata, iar ambele echipe au avut perioade in care au dominat jocul. Maramuresenii au deschis scorul printr-un drob reusit de Maravunawasawasa, acelasi jucator ratand pe parcursul primei parti si doua lovituri de pedeapsa. Timisoara a pus presiune inainte de jumatatea reprizei, Umaga a reusit un eseu, dupa o actiune buna de echipa, Samoa aducand punctele aditionale, iar Tangimana a culcat si el balonul in terenul de tinta advers, dupa o actiune personala, care ar putea intra in orice film despre rugby. Inainte de pauza, Ailenei a marcat un eseu pentru maramureseni, ramas netransformat, si a redus astfel diferenta, 12-8 pentru Timisoara.

Elevii lui Chester Williams si Sosene Anesi au controlat ostilitatile in debutul partii secunde, iar Luke Samoa a concretizat atacurile cu doua penalitati transformate pentru 18-8. Baimarenii si-au revenit la timp pentru a conta in joc si au pus pe tabela un eseu cu ajutorul inaintarii, prin Chirica, transformat de Maravunawasawasa, iar scorul a devenit 18-15 in a doua parte a mitanului secund. Timisoara a reluat atacurile si Samoa a mai pus 3 puncte pe tabela, 21-15, dar finalul a devenit electrizant. Baia Mare a atacat cu toate liniile, dar banatenii s-au aparat la niciun metru de propriul but, dar au scapat cu bine, apoi au aratat din nou caracter de invingatori recuperand balonul si tinandu-l pana la final.

Timisoara invinge astfel traditionalul adversar si obtine acest al 10-lea trofeu, chiar sub Arcul de Triumf.

Timisoara Saracens: Samoa, Fercu, Tangimana, Umaga, Shennan, Rose, Luiters, Badiu, Radoi, Doge, Stewart, Drenceanu, Neculau, Rus, Morrison. Rezerve: Saubau, Taupaki, Maris, Lazar, Coneache, Simionescu.

Exit mobile version