Opinia Timisoarei

ECATERINA ANDRONESCU va fi noul ministru al Educatiei, a anuntat premierul Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, astazi, ca functia de la ministerul Educatiei va fi preluata de Ecaterina Andronescu, aflata la cel de-al treilea mandat. Tot astazi a luat sfarsit interimatul ministrului Liviu Pop.

Aflat la Bruxelles, primul-ministru Victor Ponta a declarat ca va intocmi in cursul zilei toate documentele catre preşedintele Traian Basescu pentru numirea in functia de ministru al Educatiei a social-democratului Ecaterina Andronescu.

Noul ministru numit al Educatiei, Ecaterina Andronescu, saluta decizia primului-ministru. „Este dreptul primului-ministru sa aleaga pe cine doreste. Consider ca am experienta necesara pentru a ocupa acest scaun”, a declarat Andronescu.

Ponta: Daca Andronescu primeste decizie ca e incompatibila va parasi functia

Premierul Victor Ponta a declarat vineri ca daca Ecaterina Andronescu va primi o decizie asemanatoare cu cea data lui Mircea Diaconu în procesul cu ANI, va pleca din Guvern.

Stiu ca nu s-a redactat hotararea si urmeaza sa existe un recurs, cand exista o hotarare definitiva, la fel ca si dl Diaconu, daca este de achitare, ramane, daca este de condamnare paraseste functia„, a spus Ponta la Bruxelles, fiind întrebat ce va face daca Andronescu va primi acelasi verdict ca fostul ministru liberal al Culturii.

Aveam o multime de variante, decizia îmi apartine„, a mai aratat el, în legatura cu nominalizarea senatoarei PSD, potrivit NewsIn.

Premierul a anuntat vineri de la Bruxelles ca o desemneaza ministru al Educatiei pe Ecaterina Andronescu. El a spus ca face anuntul de acolo pentru ca va ajunge tarziu în Romania si deoarece expira interimatul lui Pop.

Exit mobile version