Opinia Timisoarei

Ecaterina Andronescu s-a razgandit: Nici poveste sa permitem celor care nu au luat Bacalaureatul sa devina studenti!

Ecaterina Andronescu (PSD) a declarat ca nu a dorit niciodata ca tinerii care nu au luat Bacalaureatul sa poata deveni studenti si ca initiativa sa legislativa in acest sens a fost inteleasa gresit.

„Nici poveste ca ea sa le permita celor care nu au luat examenul de Bacalaureat sa devina studenti”, a spus fostul ministru al Educatiei, care a precizat ca proiectul legislativ urmarea sa minimizeze riscul ca acesti tineri sa ajunga consumatori de etnobotanice.

Declaratia sa vine dupa ce atat Crin Antonescu cat si Victor Ponta s-au pronuntat impotriva unei astfel de legi.

Acum, Ecaterina Adronescu declara ca initiativa legislativa „nu a avut conotatiii politice”: „E greseala mea si o recunosc”.

Potrivit proiectului de lege depus marti la Camera Deputatilor de social-democratii Ecaterina Andronescu, Cristian Dumitrescu si Titus Corlatean, absolventii care nu au luat Bacalaureatul si care au terminat liceul cu cel putin nota 7 „au dreptul sa urmeze in universitati, in conditiile aprobate de Senatele universitare, un an pregatitor” de facultate.

In plus, acest an pregatitor ar putea fi „echivalat total” cu anul I de facultate, daca absolventii iau BAC-ul ulterior.

Initiatorii motiveaza amendarea Legii Educatiei Nationale prin „rezultatele examenului de bacalaureat din anul 2011” care „au adus in situatia de debusolare circa 100.000 de absolventi de liceu”.

Exit mobile version