Opinia Timisoarei

E sigur! Vin vaporasele pe Bega la Timisoara! Ce a reusit sa faca, in sfarsit, primaria?

TIMISOARA. Odata cu reabilitarea malurilor canalului Bega, reprezentantii Primariei Timisoara se pregatesc sa cumpere si vaporasele pentru a da drumul transportului public pe canal. Vor fi cumparate 7 ambarcatiuni de tip vaporetto, potrivit anuntului de participare la licitatie publicat pe Sistemul Electronic si Achizitii Publice la 1 noiembrie.

Autoritatile locale vor sa cumpere vaporasele printr-un contract de achizitii publice in urma caruia sa fie livrate, lansate la apa si puse in functiune mijloacele de transport pe Bega. Vorbim asadar de 7 ambarcatiuni, insa valoarea estimata de specialistii primariei este de 3,7 milioane de lei, fara TVA, adica aproape 840.000 de euro, cu tot cu TVA ajungandu-se la… putin peste 1 milion de euro. Banii vor fi luati din bugetul local al orasului.

„Caietul de sarcini in sine este destul de simplist, vaporasele trebuie sa fie incluse in standardele europene care explica in detaliu cum ar trebui sa fie. Este vorba de vaporase cu doua motoare, care trebuie sa aiba intre 50 si 70 de locuri”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu pentru opiniatimisoarei.ro.

Tot in anuntul de participare publicat pe SEAP, specialistii din primarie stabilesc si garantia pe care ar trebui sa o primeasca pentru vaporetto: minimum 120 de zile de la termenul limita de primire a ofertelor.

Firmele care vor dori sa furnizeze ambarcatiuni pentru transportul public pe Bega la Timisoara au si un termen limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 9 ianuarie 2015. Ofertele pot fi depuse din 12 ianuarie 2015, la ora 10:00, dupa care vom afla cu exactitate cate societati vor sa aduca vaporetto la Timisoara.

„In cazul in care doi sau mai multi operatori economici au aceeasi propunere financiara, sitatie pe pozitia cu cel mai mic pret ofertat in licitatia electronica, pentru departajare se va solicita acestora o noua propunere financiara, in plic inchis, caz in care contractul va fi atribuit ofertantului a carui noua propunere financiara are pretul cel mai scazut”, se arata in anunt.

Vaporasele ar trebui sa fie cumparate in 4 luni de la semnarea contractului. Asadar, daca licitatia este finalizata in doua luni, anul viitor, la inceputul verii, ar trebui sa fie lansate la apa ambarcatiunile. Adica exact atunci cand ar trebui sa fie finalizat si proiectul de reabilitare a malurilor Begai.

CITESTE SI:

Vaporase ecologice la Timisoara? Seful Capitaniei Portului: ne-am trezit buricul pamantului in ecologie, unul costa peste 2 milioane de euro

Alei mult prea inguste in proiectul de reabilitare a malurilor Begai. Nicolae Robu: Sunt cateva greseli de proiectare, trebuie niste modificari. FOTO!

Vaporetto de Venetia ar putea ajunge in 2015 la Timisoara. Cate vaporase cumpara pana la urma Primaria pentru transportul public pe Bega?

Exit mobile version