Opinia Timisoarei

E oficial! Toti elevii de scoala generala, toti liceeni, studentii si pensionarii din Timisoara vor circula gratuit cu RATT. Vezi cat plateste Primaria Timisoara din bugetul local pentru asta!

TIMISOARA. S-a stabilit: Vor merge gratis cu tramvaiul, autobuzul sau troleibuzul prin Timisoara toti elevii, liceenii, studentii si pensionarii! Iar pentru asta, Primaria Timisoara va plati regiei 3,5 milioane de lei in fiecare luna, din bugetul local.

Consilierii locali au votat in unanimitate proiectul propus de primarul Nicolae Robu, in plina campanie electorala. Edilul sef al Timisoarei sustine ca, practic, RATT nu va mai primi subventii de la municipalitate, ci… o suma de 3,5 milioane de lei in fiecare luna pentru gratuitati.

„Trebuie sa adoptam un sistem in spiritul celor care se practica in tarile din vestul si nordul Europei, un sistem de decontare pausal, in care Primaria se angajeaza sa suporte un procent din cheltuielile de functionare ale RATT, iar RATT se angajeaza sa asigure gratuitati pentru categoriile care au beneficiat si pana acum de gratuitate, la care se adauga si elevii de liceu. In acest nou sistem vom plati o suma care e in jurul a 3,5 milioane de lei pe luna catre RATT. Elevii isi vor lua carduri securizate si le vor folosi pana isi pierd calitatea de elev, iar pensionarii vor primi un card securizat si vor beneficia de gratuitate pe tot parcursul vietii”, a explicat primarul Timisoarei.

Asadar, incepand cu 1 decembrie, zeci de mii de timisoreni vor circula gratis cu mijloacele de transport in comun din oras. Cei care beneficiaza de gratuitati nu mai trebuie sa isi faca abonamente lunare, ci vor circula cu un card securizat.

Momentan, in Timisoara beneficiaza de gratuitati pe RATT, prescolarii, 40.000 de pensionari si alte cateva zeci de mii de elevi de gimnaziu si studenti la zi. Acestora li se vor adauga acum cateva mii de liceeni.

Exit mobile version