Opinia Timisoarei

E oficial: timisorenii vor plati taxe si impozite locale ca in 2012, dar amenzi mai mari, au decis consilierii locali

TIMISOARA. Consilierii locali au decis ca timisorenii sa plateasca taxe si impozite locale la nivelul anului 2012, insa amenzi mai mari.

Decizia finala a fost luata marti, in prima sedinta de anul acesta a Consiliului Local.

Taxele, impozitele locale si amenzile au crescut deja cu 16,05%, printr-o indexare decisa de Guvern, insa Executivul a lasat la latitudinea administratiilor locale sa decida nivelul acestora.

„Indexarea s-a produs si, ca sa putem asigura ca nivelul transelor platite de cetateni sa fie acelasi ca si in 2012, din punct de vedere tehnic, trebuie sa micsoram acum nivelul taxelor si impozitelor stabilite prin hotarare. Indexarea este produsa, dar se va racorda la valori pe care le diminuam, astfel incat cetatenii sa plateasca aceleasi sume pe care le-au platit in 2012. Ne referim numai la taxe si impozite, pentru ca valorile amenzilor le lasam crescute”, le-a explicat primarul consilierilor locali. Proiectul a fost votat in unanimitate.

Asadar, Consiliul Local Timisoara a decis ca nivelul taxelor si impozitelor locale pe anul 2013 sa fie acelasi cu cel din 2012, cu toate ca bugetul local pierde 5 milioane de lei.

„In conditiile in care veniturile noastre sunt de 480 de milioane de lei, credem ca ne vom putea descurca”, a precizat primarul Nicolae Robu.

Incepand de miercuri, 16 ianuarie, timisorenii isi vor putea achita prima transa din taxele si impozitele locale, la ghiseele Directiei Fiscale.

Alesii locali au decis ca amenzile sa fie mai mari, sa ramana valabila indexarea in cazul acestora. Consilierii iau in considerare marirea cuantumului amenzilor pe viitor.

Exit mobile version