Opinia Timisoarei

E oficial. Starea de alerta se prelungeste pentru inca o luna in Romania. Nuntile si botezurile, interzise, mastile de protectie obligatorii unde rata de infectare cu COVID e mai mare de 3 la mia de locuitori

Starea de alerta se prelungeste din nou in Romania si tot pe o perioada de 30 de zile, cu incepere din 15 octombrie.

CITESTE SI: Starea de alerta va fi prelungita. Presedintele Klaus Iohannis: Suntem intr-o etapa galopanta a raspandirii virusului. Am cerut cresterea capacitatii sectiilor ATI 

Anuntul a fost facut de ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, dupa o sedinta a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta in care au fost luate mai multe masuri pentru a limita raspandirea Covid-19.

Astfel, in zonele in care incidenta cazurilor este mai mica de 3 la mie, purtarea mastii este obligatorie in zonele aglomerate, iar in cazul in care incidenta depaseste 3 la mie, masca e obligatorie in toate spatiile deschise. Nuntile, botezurile, aniversarile, in spatii inchise si deschise sunt interzise pe plan national.

A fost, de asemenea, reglementata functionarea teatrelor, salilor de cinema, a restaurantelor sau cafenelelor. Toate aceste locatii vor ramane inchise in zonele in care incidenta cazurilor este mai mare de 3 la mie. In cazul in care rata este cuprinsa intre 1,5 si 3 la mine, acestea pot gazdui evenimente la 30% din capacitate si cu un program care se va incheia la ora 23.00.

AICI puteti vedea deciziile anuntate de ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, si de secretarul de stat Raed Arafat.

AICI puteti citi integral textul Hotararii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

Exit mobile version