Noutati :

E oficial. Se ridica carantina de Covid la Faget. Regulile ce trebuie respectate inca o luna, decise de Comitetul pentru Situatii de Urgenta la Timisoara

7 august, 2020 - 06:21 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EVENIMENT
0

TIMIS. Autoritatile au decis ca dupa doua saptamani sa ridice carantina impusa in orasul timisean Faget, dupa ce numarul cazurilor de infectie cu coronavirus a inceput sa scada.

CITESTE SI: Noi cazuri de coronavirus la Spitalul Judetean Timisoara si in focarul de la Faget. S-au stins 80 de oameni infectati, in Timis, de la inceputul pandemiei 

Decizia a fost luata dupa o analiza facuta de Directia de Sanatate Publica Timis la nivelul orasului Faget, dar si in Colonia Mica, Temeresti si Bichigi, care a aratat ca trendul cazurilor de infectare este descrescator, iar numarul cazurilor active a scazut sub 3 la mia de locuitori.

Astfel, DSP Timis a propus ridicarea masurii a nivelul celor 4 localitati. Propunerea a fost trimisa la Institutul National de Sanatate Publica, care a dat avizul necesar. Dupa primirea avizului, vineri dupa-amiaza s-a reunit Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, care a decis ca in Faget si satele apartinatoare carantina sa fie ridicata din 8 august, cu incepere de la ora 19.

Chiar si dupa ridicarea carantinei, vor trebui respectate noi reguli.

În perioada următoare, starea de sănătate a populației din orașul Făget și satele aparținătoare Bichigi, Temerești și Colonia Mică, județul Timiș, va fi monitorizată prin intermediul asistenței medicale primare (medici de familie, asistență socială), precum și de către personalul Spitalului Orășenesc Făget, sub supravegherea DSP Timis.

Pentru o periodă de 30 de zile, ulterior măsurii de ridicare a carantinei zonale:
1) Se suspendă desfășurarea tuturor târgurilor, iarmaroacelor, oboarelor, piețelor de vechituri și a piețelor agroalimentare
2) Terasele vor avea orar de funcționare în intervalul 8-22:00.
3) Transportul în comun sau deplasarea către locul de muncă cu curse speciale se va face la maxim jumătate din capacitatea de transport a vehiculului și cu obligativitatea folosirii măștii.
4) Slujbele religioase se vor desfășura doar în aer liber, cu un număr maxim de 50 participanți, cu respectarea regulilor de distanțare fizică, așa cum sunt ele prevăzute în Ordinul 875/2020 pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcașele de cult distanţa minimă de siguranţă şi măsuri sanitare specifice pentru desfăşurarea activităţilor religioase. Orice alte măsuri suplimentare pot fi instituite prin hotărâri ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență al UAT Făget.
5) Se impune măsura purtării măștii de protecție în aer liber, zona centrală (de promenadă) a orasului Făget, precum și în zonele de așteptare a mijloacelor de transport (stații de așteptare, peroane, gări, autogări, etc)„, transmite Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Va reamintim, la ultima raportare, in focarul de la Faget s-a ajuns la 67 de cazuri confirmate, insa in ultimele 24 de ore au fost inregistrate si doua decese.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...