E oficial! Sala polivalenta cu 16.000 de locuri se face la Timisoara, si nu la Giroc. Anuntul premierului

TIMISOARA. Anuntul a fost facut chiar de catre premierul inca in functie, Viorica Dancila. Aceasta a venit la Timisoara si a pus capat asteptarii legate de alegerea locatiei pentru viitoarea Sala Polivalenta cu 16.000 de locuri pe care sa o amenajeze Compania Nationala de Investitii. Aceasta se va face la Timisoara pe terenul pus la dispozitie de Primarie.

Legat de Sala Polivalenta, stiu ca a existat o disputa, am avut o discutie cu presedintele CJT si ministrul Daniel Suciu si cred ca locatia trebuie sa fie in Timisoara, este resedinta de judet si cred ca asa este normal si asa se va intampla„, a spus Viorica Dancila.

Sunt convins ca aproape orice as fi spus la Timisoara nu ar avea acelasi grad de interes cum il are locatia salii polivalente. In prima vizita spuneam ca nu voi pleca din guvern pana nu lamurim acest aspect. Niciodata nu m-am pronuntat nici pro nici contra vizavi de vreo locatie.

In septembrie am avut o intalnire pe podul Dragalina cu Nicolae Robu si Calin Dobra. Chiar daca acea cafea pe care spuneam in luna mai a fost bauta doar in luna septembrie, am avut discutii si cu doamna premier, si cu Dobra si cu parlamentarii. Am trimis specialisti din CNI sa vada ambele locatii, le-am cerut sa discutam de o locatie fara cusur care sa fie in interesul judetului si munciipalitatii. Asadar, juridic, subiectul unei decizii nu putea fi luat decat dupa 28 august, pana atunci tot ce s-a vehiculat au fost vorbe. In iulie Primaria Timisoara a trimis ultimul set de documente, in august Consiliul Judetean Timis a trimis ultimul set de documente.

Am analizat din punct de vedere tehnic, ambele locatii corespund, in schimb, dupa o discutie, am decis ca e mai important, avand in vedere si contextul Timisoara Capitala Culturala si avand in vedere ca discutam si de constructia unui nou stadion, am decis ca pe acea locatie sa fie un complex.

Asteptam de la Primaria Timisoara sa ne trimita studiul geo si masuratorile topografice. Voi avea o discutie si cu domnul primar, il rog ca in momentul in care CNI preia amplasamentul, sa nu mai existe acele sine de cale ferata, ele exista totusi. Apoi scoatem la licitatie studiul de prefezabilitate si studiul de fezabilitate„, a declarat vineri la Timisoara si Daniel Suciu, ministrul Dezvoltarii.

VIDEO: George Stefanita

Vicepremierul Daniel Suciu, care este si ministru al Dezvoltarii, a venit de doua ori la Timisoara, o data in mai si a doua oara in luna septembrie si de fiecare data a anuntat ca „rupe pisica” in privinta salii polivalente. Aceasta dupa ce Consiliul Judetean Timis si Primaria Timisoara nu s-au putut pune de acord in privinta locatiei pe care va fi construita aceasta sala polivalenta.

Consiliul Judetean Timis si-a dorit cu ardoare ca sala sa fie construita la Giroc, la iesire spre Timisoara, pe un teren care a apartinut Unitatii Militare. In acelasi timp, Primaria Timisoara a vrut ca sala sa fie ridicata langa Stadionul Dan Paltinisanu. Ambele institutii au pus la dispozitia CNI terenuri pe locatiile propuse.

CNI a cerut 5,4 hectare complet curate pentru viitoarea sala.

Consiliul Judetean Timis a pus la dispozitia Companiei Nationale de Investitii o parcela de 9,5 hectare pentru sala polivalenta, in comuna Giroc.

Pe 5.000 mp din aceasta parcela se afla niste constructii care au apartinut Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, insa acestea nu vor fi demolate, ci in ele vor fi amenajate un punct medical si un altul de informare. Pe parcela de la Giroc, 6 ha erau puse la dispozitie pentru construirea salii polivalente.

Pe de alta parte, Primaria Timisoara a pus la dispozitia CNI un teren de 3,9 ha plus un altul de 1 ha, care in prima instanta nu puteau fi unificate, insa s-a procedat la o completare.

UPDATE: Nicolae Robu fericit ca Polivalenta se face la Timisoara: Primaria si CJT trebuie sa fie parteneri in administrarea marilor obiective, indiferent de culoarea politica 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.