Opinia Timisoarei

E oficial: Primaria Timisoara nu cumpara Casa Muhle, au votat consilierii locali. Cat cerea proprietarul?

TIMISOARA. Casa Muhle ramane in proprietatea romilor, dupa ce Consiliul Local Timisoara a refuzat sa isi exercite dreptul de preemtiune. Proprietarii au cerut aproape 1,5 milioane de euro, dupa ce au facut o evaluare. Pe de alta parte, evaluarea Primariei Timisoara arata ca proprietatea si terenul ar valora putin peste jumatate de milion de euro, nicidecum unul si jumatate.

Pe ordinea de zi a sedintei ordinare de marti, alesii au fost nevoiti sa discute si acest subiect. Primarul si-a exprimat primul opinia: Casa Muhle nu merita atatia bani, fiind nevoie de o suma uriasa pentru restaurare.

„Parerea mea e ca n-ar trebui sa ne intereseze Casa Muhle, pentru ca este foarte degradata. Nu cred ca este de interes pentru noi sa ne agatam de picioare o piatra de moara. A gresit proprietarul, sa suporte consecintele. Eu va rog sa nu votati dreptul de preemtiune”, a spus Robu.

Viceprimarul Dan Diaconu a atras si el atentia ca imobilul monument istoric nu merita efortul financiar, mai ales ca Primaria Timisoara este implicata in 2 procese care au ca subiect Casa Muhle.

Pana la urma, alesii au votat: nu vor sa isi exercite dreptul de preemtiune.

„Noi nu avem ce sa negociem cu acesti oameni care au incalcat legea, vorbim de o atitudine mafiota”, a spus Radu Toanca. 19 consilieri au votat ca nu sunt de acord ca Primaria Timisoara sa cumpere Casa Muhle sau sa poarte negocieri cu proprietarii cladirii monument istoric.

CITESTE SI: Nicolae Robu nu vrea ca Primaria Timisoara sa cumpere Casa Muhle: Nu merita banii. Vezi cat face!

Exit mobile version