Opinia Timisoarei

E oficial! Magazinele, obligate sa aiba peste 50% produse romanesti!

Marile magazine din Romania sunt obligate ca cel putin 51% dintre produsele pe care le vand sa fie romanesti. Proiectul de lege va fi trimis acum spre promulgare, la Cotroceni.

Proiectul de lege privind comercializarea produselor alimentare, potrivit caruia magazinele mari vor fi obligate sa se aprovizioneze cu produse alimentare pe lantul scurt, iar supermarketurile vor functiona in continuare si in weekend, a fost aprobat, miercuri, de Camera Deputatilor.

„Nu inchidem magazinele in weekend, acea prevedere din proiect nu s-a discutat, am abandonat acele articole. Proiectul de lege prevede amenzi pentru cei care nu respecta alte prevederi importante din lege, precum aceea ca nu ai voie sa mai faci facturi in plus la producatori, nu ai voie sa impui un pret minim pe piata, cum s-a intamplat pana acum. Sunt amendati cu sume intre 100.000 – 150.000 de lei si in caz de abateri repetate se poate merge pana la închiderea magazinului”, afirma presedintele Comisiei pentru agricultura, Nici Sapunaru, in dezbaterile de la comisie.

Citeste mai mult aici.

Exit mobile version