Opinia Timisoarei

Austria si Olanda au votat impotriva aderarii Romaniei la Spatiul Schengen

Romania va trebui sa mai astepte pana va deveni membru al Spatiului Schengen. In Sedinta JAI Austria si Olanda au votat impotriva aderarii Romaniei la Spatiul Schengen.

Austria a votat joi în Consiliul JAI împotriva admiterii României în Schengen, iar Olanda a votat împotriva admiterii Bulgariei care e cuplată cu România fiind evaluate împreună, au declarat surse politice de la Bruxelles.

S-a înregistrat unanimitate pentru acceptarea Croaţiei.

Conform surselor citate, Austria şi-a menţinut decizia de a vota împpotriva admiterii României în spaţiul Schengen.

Olanda, care s-a exprimat în favoarea includerii României în Schengen, a votat împotriva Bulgariei, aşa cum de altfel anunţase.

Votul ”împotrivă” al Olandei a venit ca urmare a faptului că România şi Bulgaria sunt la pachet. Olanda a cerut să se menţioneze în minuta şedinţei că e de acord cu intrarea României în Schengen, dar este împotriva acceptării Bulgariei.

Croaţia a fost singurul stat acceptat, ca urmare a unanimităţii înregistrate la nivelul JAI.

Va amintim, singura tara care nu si-a dat acordul pentru aderarea la spatiul de libera circulatie a fost Austria, stat care a motivat ca granitele tarii noastre nu sunt sigure si ca multi migranti ajung pe teritoriul sau venind din Romania si Bulgaria. Aceasta, desi cifrele oficiale contrazic opinia formulata de guvernul de la Viena.

Exit mobile version