Opinia Timisoarei

E nevoie de 70 de milioane de lei, ca sa nu se opreasca apa calda si caldura, la Timisoara. Primarul a cerut ajutor de la Bucuresti: Colterm traieste de la o saptamana la alta

TIMISOARA. Gaura neagra de la Colterm continua sa se adanceasca, de la un an la altul. In anii trecuti, in repetate randuri, s-a ajuns in situatia de a fi intrerupt gazul furnizat catre compania de termoficare, din cauza facturilor neplatite catre E.On Gaz, iar datoriile istorice nu au fost nici pana in prezent achitate.

CITESTE SI: Sporuri de aproape 7 milioane de lei, taiate in Primaria Timisoara pentru 120 de angajati, intre care si directori, care se ocupau de proiecte pe bani europeni. Ce spune sindicatul salariatilor 

Primarul Dominic Fritz spune ca, in continuare, situatia este una grava la Colterm, iar pentru a nu exista riscul ca timisorenii sa se trezeasca fara apa calda si caldura, este nevoie de aproape 70 de milioane de lei doar pentru a asigura materia prima pentru functionare. Insa, pe langa aceasta, furnizorii cer sa le fie platite si datoriile istorice.

„Am trimis un memorandum catre Guvernul Romaniei, in care am spus foarte clar ca situatia este una serioasa, ca efectiv Colterm traieste de la o saptamana la alta pentru a plati facturile de gaz si carbune. Ca sa trecem prin aceasta iarna, doar pentru materie prima, gaz, carbune, electricitate, o sa avem nevoie de 69 de milioane de lei, si asta nu include datoriile istorice de 136 de milioane de lei.

Am scris si o scrisoare catre toti parlamentarii de Timis, ca sa sustina alocarea din fondul de rezerva a Guvernului a unor sume de bani ca sa putem trece peste aceasta iarna”, a spus primarul Dominic Fritz.

Si actualul edil, la fel ca si fostii primari, promite ca aceasta este ultima iarna in care compania de termoficare se afla in aceasta situatia. El spune ca e nevoie de o noua strategie pentru a aduce Colterm ‘pe un fagas mai bun’ si ca a inceput deja discutiile cu mai multi specialisti.

Exit mobile version