Opinia Timisoarei

‘E mort, cine sa mai cumpere apartamente?’ Orasul cu cele mai ieftine locuinte din Romania e in Banat

Banatul inregistreaza o trista pozitionare intr-un top. O resedinta de judet este orasul cu cele mai ieftine apartamente din Romania. Pretul locuintelor pleaca de la 10.000 de euro si nu depaseste 50.000.

CITESTE SI: Parca a intrat in pamant! Politistii cauta o femeie DISPARUTA la Timisoara. Daca ai vazut-o, suna imediat la 112! 

Este vorba de Resita, in care proprietarii de apartamente nu cer mai mult de 300-400 de euro pe metrul patrat.

Piata imobiliara este foarte slaba, locuinte sunt multe scoase la vanzare, insa nimeni nu cumpara. Aceasta pentru ca tinerii, in marea lor majoritate au plecat din oras in cautarea unui loc de munca mai bine platit la Timisoara sau Lugoj ori in strainatate.

Pretul unei garsoniere porneste de la aproximativ 10.000 de euro, iar pentru un apartament cu 4-5 camere, spatios si central, se cer cel mult 50.000 de euro, pret care insa scade insemnat dupa negocieri.

CITESTE SI: Cat de tare seamana cea mai spectaculoasa cale ferata din Romania, aflata in Banat, cu Semmeringul din Austria! FOTO!

Apartamentele cu doua camere sunt la cea mai mare cautare. Un apartament de confort II, cu o suprafața mai mica costa între 18.000 si 22.000 de euro. Pretul unei garsoniere pleaca de la 10.000 de euro, dar variaza în funcție de etaj, zona, poate ajunge si la 15.000 de euro. Un apartament cu 3 camere costa între 27.000 si poate ajunge si la 40.000 de euro‘, spune un agent imobiliar pentru radioresita.ro

E un oras mort, de-aia. Tinerii or plecat, cine să mai cumpere apartamente?„, spune un resitean.

In Resita, potrivit datelor primariei, sunt aproximativ 5000 de apartamente abandonate.

Exit mobile version