Opinia Timisoarei

E limita de 50 km/h pe toate intrarile si iesirile din Timisoara. Din 1 Decembrie asa va fi pe toate bulevardele. Au disparut deja indicatoarele cu 60 sau 70 km/h

TIMISOARA. Surpriza pentru soferi, vineri dimineata. Dupa ce joi seara au disparut toate semnele rutiere de pe soselele de intrare si iesire din oras, care indicau limita de viteza la 70 km/h, vineri dimineata au aparut altele noi. De asta data, semnele impun limita de 50 de kilometri la ora.

Astfel, pe Calea Aradului, pe Calea Torontalului, pe Lugojului, pe Calea Sagului si pe Calea Buziasului fie au aparut noi semne de circulatie, cu 50 km/h, fie nu mai exista niciun fel de indicator, in urma fiind lasati stalpii goi.

Spre exemplu, de la sensul giratoriu de la Selgros pana la Mahle, este obligatoriu sa nu depasim 50km/h. De asemenea, pe Calea Lugojului, de la Manej, si pana la sensul giratoriu de la Lidl se va circula tot cu 50 la ora. Aceeasi regula se aplica si pe Calea Sagului, pe tronsonul cuprins intre sensul giratoriu de la Auchan si intersectia drumului national cu drumul de Parta. In Calea Torontalului, se va circula tot cu 50 km/h de la iesirea din oras pana dupa Parcul Industrial al CJT.

De altfel, anuntul reintoarcerii la limita de 50 km/h pe toate arterele din Timisoara a fost facut de primarie in urma cu 2 saptamani si, iata, cuprinde si iesirile si intrarile.

De altfel, pe niciun bulevard nu se va mai putea circula cu mai mult de 50 km/h, incepand cu 1 Decembrie. Decizia a fost luata la nivelul Primariei Timisoara, in cadrul Comisiei de Circulatie, in 11 noiembrie.

Comisia de circulatie de la nivelul Primariei Timisoara a decis ca pe toate sectoarele de drum public din municipiu viteza de circulatie maxima admisa sa fie de 50 km/ora, incepand de la data de 1 Decembrie 2021. Decizia a fost luata cu unanimitate de voturi pentru siguranta participantilor la traficul rutier si vizeaza, de fapt, cateva marile artere de iesire din oras, cum ar fi: Calea Torontalului, Calea Aradului, strada Simion Barnutiu, bd. Take Ionescu, bd. Liviu Rebreanu„, transmiteau reprezentantii Primariei Timisoara inca de acum doua saptamani.

Decizia nu se bazeaza pe vreun studiu de specialitate, ci pe faptul ca ‘anul acesta am primit multe solicitari pentru luarea de masuri de sporire a sigurantei in trafic, reducerea vitezei de circulatie si calmarea traficului, de la ONG-uri, unitati de invatamant (școli, gradinite), persoane fizice‘, sustineau atunci reprezentantii primariei.

Va reamintim, pe mai multe strazi din Timisoara au fost instituite unde verzi in ultimii ani, astfel ca s-a ridicat limita de 50 de kilometri pe ora, ajungand pe Rebreanu si la 70 la ora.

De acum, soferii trebuie sa se adapteze la noile reguli, altfel risca amenzi si chiar retinerea permisului de conducere.

FOTO: Info Trafic Jud Timis

Exit mobile version