Opinia Timisoarei

‘E inceputul sfarsitului pandemiei de coronavirus’. Medicii Cristian Oancea, Teodora Moisil, Virgil Musta si Ciprian Gindac, dupa primele vaccinuri facute la Timisoara, la Spitalul Victor Babes. Video

TIMISOARA. A pornit campania de vaccinare la Timisoara, iar primii imunizati au fost medicii de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes.

Printre primii care au facut vaccinul anti COVID s-au numarat doctorii Teodora Moisil, Cristian Oancea, Ciprian Gindac si Virgil Musta.

Spitalul nostru este in prima linie in lupta impotriva noului coronavirus inca de la inceputul pandemiei. Colegii mei, de la medici si pana la brancardieri, de la personalul administrativ si pana la infirmiere, cu totii au inteles cat de important este sa te vaccinezi. Dovada sta numarul mare de persoane care s-au inscris pe lista de vaccinare. Dozele de vaccin ramase dupa vaccinarea colegilor mei vor fi administrate altor cadre medicale din spitalele suport COVID 19. Vorbim de Spitalul CFR, Institutul de Boli Cardiovasculare si Spitalul Municipal Timisoara. Vreau sa va spun ca am decis sa organizam centrul de vaccinare in cladirea in care au fost internati primii pacienti infectati cu SARS CoV 2. Se intampla pe 28 februarie. Acum, in aceleasi incaperi vor fi administrate primele doze de vaccin. Atunci a fost inceputul pandemiei in Romania. Acum, sunt sigur ca va fi inceputul sfarsitului pandemiei in Romania”, spune prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara.

Primele cadre medicale vaccinate la Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Doctor Victor Babes Timisoara au fost medicul infectionist dr. Teodora Moisil, coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID 19 din cadrul unitatii medicale, si medicul primar ATI Ciprian Gandac, din cadrul Compartimentului de Anestezie si Terapie Intensiva.

Pandemia COVID 19 a reprezentat provocarea anului 2020 si ne-a marcat atat in plan profesional, cat mai ales in cel personal. Ca in orice pandemie, solutia pentru limitarea acesteia, pentru salvarea de vieti o reprezinta vaccinarea majora a populatiei. Ziua de astazi este una istorica datorita inceperii vaccinarii in Romania. Este important sa ne vaccinam, dar cel mai important lucru este sa explicam tututor de ce este necesara vaccinarea. si asta deoarece, pentru a avea efect, pentru ca sa putem reveni la o viata normala, este obligatoriu ca 70 la suta din populatie sa fie vaccinata. stiu, multi se tem, multi nu au incredere in vaccinare, in general, si cu atat mai putin in acest vaccin anti COVID 19. Dar faptul ca noi, medicii din linia intai, noi cei care ne luptam zi de zi cu acest cumplit virus avem incredere in acest vaccin ar fi un bun punct de plecare in lamurirea tuturor necunoscutelor legate de intrebarea: de ce sa ma vaccinez? Mai mult, noi, medicii de la Victor Babes, suntem pregatiti oricand sa raspundem intrebarilor oricarei persoane. Iar expresia, <doar impreuna putem reusi> nu este doar o insiruire de cuvinte”, spune dr. Teodora Moisil, medic primar boli infectioase, Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Doctor Victor Babes Timisoara, coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID 19 din cadrul unitatii medicale.

Vaccinarea este singura noastra arma eficienta in lupta cu virusul care ne-a stirbit un an din frumusetea vietii. Faptul ca VREAU Sa Ma VACCINEZ nu este o dorinta, o solutie doar pentru mine, ca persoana. Este un simt civic pe care vreau sa il transmit tuturor celor care refuza vaccinarea fara a avea vreo boala autoimuna. Este un vaccin eficient, sigur si numai un procent mare de persoane care se vaccineaza va reusi sa starpeasca aceasta pandemie. Eu cred ca cei care se vaccineaza vor ajunge, la un moment dat, in acel punct in care nu vor mai trebui sa poarte masca. Sarbatori linistite in continuare sa aveti si va indemn cu toata increderea sa va vaccinati!”, spune dr. Ciprian Gindac, medic primar ATI, Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Doctor Victor Babes Timisoara.

415 medici, asistente medicale, infirmieri, dar si personal administrativ din cadrul Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie vor fi vaccinati in aceasta prima etapa de vaccinare nationala. Unitatea sanitara implicata in lupta impotriva SARS CoV 2 a primit 500 de doze de vaccin.

Campania de vaccinare la Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara se va derula pe parcursul a trei zile.

Exit mobile version