Opinia Timisoarei

E greu contra morilor de vant! BC Timisoara pierde meciul 3 cu Ploiestiul, dar calificarea inca se joaca

TIMISOARA. Emotii, suspans, scors strans, cateva decizii de arbitraj absolut scandaloase in favoarea vizitatorilor, si… infrangere! „Leii din Banat” au platit tribut unui inceput foarte slab de meci, apoi au fost opriti si de „cavaleri”, iar in cele din urma au pierdut jocul 3, din seria de „cel mai bun din cinci partide”, 63-70, iar Asesoft are acum avantaj, 2-1 la general!

BC Timisoara a inceput slab meciul cu Ploiestiul, ratand multe faze cu aruncari deschise si comitand destule greseli. Dupa 10 minute, Ploiestiul avea 20-8, apoi a fost 31-19 pentru vizitatori, care pareau sa aiba meciul sub control. Cum ne-am obisnuit, BCT face meciuri in care tine spectatorii cu sufletul la gura, iar revenirea era o problema de timp, 29-34 la pauza, si se parea ca amfitrionii pot intoarce scorul.

Apoi, in mai multe randuri, alb-violetii s-au apropiat periculos, la o aruncare distanta, dar fie unele greseli inexplicabile, dar si unele decizii scandaloase de arbitraj au facut ca scorul sa fie in favoarea vizitatorilor, care in conditii de „egalitate” nu se impuneau azi pe Bega. In cele din urma Asesoft s-a impus cu 70-63, iar in acest moment este favorita la calificare. Urmatorul meci, maine (ora 19), are loc tot in sala Constantin Jude.

Aruncarile de doua puncte au fost calcaiul lui Ahile pentru gazde, doar 11 din 35 de „suturi” atingandu-si tinta. Jovanovic a fost din nou cel mai bun marcator cu 15 puncte pentru gazde, dar Bogdan Popescu a reusit un double-double cu 11 puncte si 12 recuperari! De cealalta parte, Rankauskas a facut un meci cu adevarat mare, reusind 25 de puncte.

Sursa foto: Virgil Simonescu

Exit mobile version