Opinia Timisoarei

E gata! Drumul Peciu Nou – Foeni, complet modernizat. Anuntul Consiliului Judetean Timis

TIMISOARA. S-a muncit de zor pentru finalizarea lucrarilor de modernizare a soselei care leaga Peciu Nou de Foeni, un drum important, dat fiind faptul ca duce spre granita cu Serbia. Mai mult, la Foeni este functional (mai putin pe perioada pandemiei de coronavirus) un punct de trecere a frontierei cu tara vecina.

CITESTE SI: Santierul de pe Bulevardul Sudului din Timisoara, mai aproape de finalizare. Stadiul lucrarilor. Foto 

Potrivit reprezentantilor Consiliului Judetean Timis, lucrarile de modernizare a soselei au fost finalizate.

Contractul de executie pentru modernizarea Drumului Judetean 593, Peciu Nou – Giulvaz – Foeni, pe o lungime de 20 de kilometri, a fost semnat in 3 iulie 2019, de reprezentantii Consiliului Judetean Timis.

Drumul a fost modernizat si largit pentru realizarea unei platforme cu o latime de 8 metri, din care sase metri parte carosabila si doi metri latime acostamente.

Investitia se ridica la peste 19 milioane lei plus TVA, bani europeni. Lucrarea a fost realizata de SC Super Construct SRL.

Pentru acest drum au fost atrase fonduri europene prin Programul Operational Regional, de catre Consiliul Judetean Timis. In acelasi proiect, pe langa modernizarea soselei dintre Peciu Nou – Foeni mai sunt incluse: extinderea la patru benzi a drumului de Dumbravita, pana la nodul rutier cu autostrada A1; modernizarea drumului judetean DJ 693, pentru interconectare la A1 (AR) si pod peste Mures la Pecica judetul Arad; modernizarea DJ 588 Semlacu Mare – Ferendia; modernizarea DJ 592D Hitias – Bacova; modernizarea DJ 693B Iohanisfeld (DN58B) – Ivanda.

Exit mobile version