Opinia Timisoarei

Dus rece pe malul Dunarii. Ripensia Timisoara, invinsa categoric de Universitatea Craiova

TIMISOARA. Diferenta mare intre meciurile amicale si cele oficiale. Daca intr-un meci de verificare Ripensia juca de la egal la egal cu nou-promovata Universitatea Craiova 1948 si obinea o remiza amica chiar la Severin, 2-2, in meciul care a contat, oltenii s-au impus categoric, 4-1.

Bineinteles, de la acel test de verificare, Universitatea si-a adus multi jucatori cu experienta, dar si Ripensia mergea cu incredere pe Dunare. Realitatea a fost dura pentru banateni, care pierdusera deja jocul de la pauza.

Craiova a inceput in atac si dupa 15 minute de dominare teritoriala , Albu a prins un sut de zile mari in minutul 15 cu care a deschis scorul, 1-0. Calin Cristea a marcat si el imediat, tot frumos, si tot din afara careului, iar Andrei Ciobanu a facut 3-0, cu o alta executie de senzatie de la distanta.

La pauza, Cosmin Petruescu a facut trei schimbari, iar jocul s-a mai echilibrat. O greseala in defensiva a facut ca gazdele sa mai inscrie o data, Ciolacu marcand din sistul lui Zimta, 4-0. Pana la final, Ripnesia a alergat dupa golul de onoare, care a venit in cele din urma in minutul 82, dupa ce Tudor Calin a transformat un penalty obtinut de Tudorache.

4-1 pentru Craiova si Ripensia sufera dupa primul joc oficial din acest sezon. daca exista si o parte pozitiva, ar fi evolutia din a doua repriza a lui Ene, intrat in minutul 46, o clasa peste colegii sai si a tanarului Calin, un titular incontestabil din angrenajul echipei banatene.
Ripensia: Dobre – A. Macritchii, Tieranu (Sirbu 46′), Burdet, Gladun (Maric 79′) – V. Macritchii, T. Calin, Al. Neagu (Stoi 68′) – Urvantev (Tudorache 46′), Sokovic (M. Ene 46′), Al. Popovici (cpt.).

Exit mobile version