Opinia Timisoarei

Dupa trei zile de frig, s-au incalzit caloriferele si a venit apa calda la robinete in Timisoara, cu exceptii. Anuntul Colterm

TIMISOARA. Dupa trei zile si trei nopti in care au trebuit sa suporte frigul din case si sa asculte promisiuni peste promisiuni, timisorenii vor avea parte de caldura de vineri seara. Exista insa si exceptii.

CITESTE SI: Dominic Fritz anunta o noua ‘reusita’: S-a prelungit cu inca 3-4 zile contractul de gaz care expira luni. Timisorenii conectati la Colterm vor avea apa calda si caldura 

Anuntul a fost facut de compania de termoficare, care da asigurari ca toti abonatii vor beneficia de caldura incepand cu ora 23.00.

Din pricina unei avarii, timisorenii de pe doua strazi vor trebui sa astepte pana sambata dimineata.

In aceasta seara, 29 octombrie, incepand cu ora 20, toate punctele termice ale COLTERM erau alimentate cu apa calda, la parametrii de funcționare. in ceea ce priveste alimentarea cu caldura, inca sunt in curs de deschidere mai multe puncte termice urmand ca, dupa ora 23, toți abonații sistemului centralizat de termoficare sa beneficieze de caldura in calorifere, la parametrii optimi. Din pacate, la PT 92 a intervenit o avarie, locuitorii de pe strazile Oglinzilor si Orion (arondate acestui punct termic), nu vor beneficia de caldura pana maine dimineața„, transmit reprezentantii Colterm.

Va reamintim, de marti, de la orele pranzului, compania E.On a decis sa i opreasca furnizarea de gaz catre Coltermde teama ca nu-si va mai incasa banii, compania de termoficare avand datorii de 76 de milioane de lei fata de furnizorul traditional de gaz, dupa ce administratia Fritz a anuntat intrarea in insolventa a companiei.

CITESTE SI: Timisoara a ramas fara caldura si apa calda, s-a oprit gazul catre Colterm. Dominic Fritz recunoaste ca n-are nicio solutie: E o situatie dramatica, o catastrofa. Eu nu cred ca timisorenii asteapta de la mine sa le spun ce sa faca sa nu le fie frig in case 

Miercuri, Dominic Fritz anunta reusita unor negocieri cu un nou furnizor de gaz temporar pentru Colterm, intr-o solutie de avarie, sustinand ca avea sa revina caldura in locuinte si spitale, insa acest lucru nu s-a intamplat.

CITESTE SI: Caloriferele sunt reci la Timisoara. Ministrul Energiei: Problema caldurii nu e rezolvata. Administratia Fritz n-a semnat contractul cu furnizorul de gaz 

CITESTE SI: Primele victime ale frigului din case la Timisoara? Un barbat a murit, iar fiica lui s-a intoxicat in apartamentul racordat la Colterm. Se incalzeau la aragaz 

Intre timp, in Timisoara s-a intamplat si o tragedie. Un barbat a murit, iar fiica acestuia a ajuns intoxicata la spital, dupa ce s-au incalzit la flacara aragazului in apartamentul lor racordat la Colterm, in zona Kiriac.

CITESTE SI: S-a semnat contractul cu un furnizor de gaz pentru Timisoara pe 3 zile, cu posibilitate de prelungire. Se vor incalzi caloriferele in cateva ore 

Joi a fost anuntata semnarea unui contract de furnizare de gaz cu Tinmar Energy, insa si acesta este valabil pana la 1 noiembrie, la ora 7 dimineata. Nici de aceasta data caloriferele timisorenilor nu s-au incalzit, caldura fiind furnizata doar in spitale.

Colterm a transmis abia vineri ca a pornit sistemul, insa cu o intarziere si a dat asigurari ca de vineri toti abonatii vor avea caldura si apa calda.

Primarul Dominic Fritz a plecat la Bucuresti pentru o serie de intalniri in speranta ca va reusi sa gaseasca o solutie pana luni, cand expira contractul pe 3 zile incheiat cu furnizorul Tinmar Energy. Vineri dupa-amiaza edilul anunta ca a obtinut o prelungire a contractului de furnizare a gazului pentru Colterm cu inca cateva zile, dupa termenul limita de luni dimineata.

CITESTE SI: Dominic Fritz anunta o noua ‘reusita’: S-a prelungit cu inca 3-4 zile contractul de gaz care expira luni. Timisorenii conectati la Colterm vor avea apa calda si caldura 

Conform reprezentantilor Primariei Timisoara, in fapt, aceasta prelungire nu va fi decat pentru 3-4 zile, in functie de cat costa gazul folosit pentru arderea carbunelui, in limita celor 5 milioane de lei pe care municipalitatea i-a platit deja, de miercuri, in avans.

CITESTE SI: In Timisoara care inca sta in frig, Dominic Fritz cere Colterm sa fie ‘proactiv in comunicare’: Este o chestiune de responsabilitate fata de oamenii care platesc facturile 

Premierul interimar Florin Citu a aratat vineri ca timisorenii au stat in frig in ultimele zile si nopti pentru ca Dominic Fritz nu cunostea legislatia la zi si nu a stiut ca putea demult sa rezolve situatia caldurii, luand un credit din trezorerie. I-a explicat insa, impreuna cu ministrul Finantelor care sunt pasii de urmat.

Am fost acum la Ministerul Finantelor Publice, am discutat cu ministrul Finantelor, am avut o discutie telefonica cu primarul Timisoarei, Dominic Fritz, am gasit o solutie care era deja pe masa, e o ordonanta pe care am dat-o anul acesta pentru a se putea imprumuta din Trezorerie.

Au fost niste soluții ale Primăriei Timisoara, spre ca in uratoarele doua zile sa aiba resursele necesare pentru a avea gaz si caldura in Timisoara. Resursele sunt acolo, la Ministerul Finantelor, doar am avut discutia cu el pentru a-i arata cum sa acceseze acesti bani.

Pentru Timisoara, in acest moment, exista o solutie, discutia a fost intre ministrul Finantelor si dl primar si sper sa acceseze acest credit. Avea posibilitatea, nu stia, i s-a explicat acum exact cum se face, e o OUG daca acum cateva luni de zile. E nevoie de o decizie la primarie acolo , apoi se deruleaza automat lucrurile, OUG spune foarte clar. Nu stiu cat o sa ceara, stiu ca mai sunt 100 si ceva de milioane de lei la Trezorerie. Poate sa ia acesti bani care sunt acolo, apoi gasim alta solutie. Este o situatie de urgenta, am gasit o solutie acum, pe parcurs vedem cum rezolvam problema„, a declarat vineri premierul interimar Florin Citu.

Exit mobile version