Opinia Timisoarei

Dupa modelul Adrian Nastase, Nicolae Robu lanseaza la Timisoara: Sa mearga sa-mi numere copacii!

TIMISOARA. Primarul Timisoarei vrea sa transeze o data pentru totdeauna problema copacilor taiati in Piata Libertatii care au iscat un adevarat razboi intre timisorenii si peisagistii furiosi ca arborii au cazut sub drujbe, pe de o parte, si municipalitatea care reamenajeaza zona Cetate, pe de alta.

Oamenii si-au manifestat nemultumirea fie pe retelele de socializare, fie prin proteste cu lumanari aprinse in piata in amintirea copacilor de altadata, dar si prin petitii. Peisagistii din Timisoara au trimis chiar Directiei de Mediu a UE o scrisoare in acest sens, cerand urmarirea proiectului de reabilitare a centrului istoric al Timisoarei, in special a celui din Piata Libertatii care, sustin ei, a pierdut in mai putin de doi ani 90 la suta dintre copaci.

Intrebat de ce in proiectul initial Piata Libertatii era infatisata cu multi copaci, iar acum acestia au disparut cu desavarsire, edilul sef al Timisoarei ofera, taios, o explicatie.

In varianta initiala, daca arunc o privire, intreb ce e padurea asta? Era o simulare. Nu port nicio discutie pe aceasta tema, ca nu are rost. As vrea sa ii intreb pe contestatari ce au facut ei in domeniu? Sa vina sa imi arate proiecte. Eu nu imi fac nicio grija vizavi de acesti cartitori. Pot sa o faca in orice maniera vor ei, le-am dat aprobari intotdeauna. As fi in stare sa le organizez eu un protest, daca nu sunt in stare. Le organizez eu, sa ii ajut. Ei au mai avut tentative de protest si nu le-a iesit niciodata„, a declarat primarul Timisoarei Nicolae Robu.

Acesta le-a facut carcotasilor o propunere copy-paste dupa cea pe care in urma cu cativa ani le-o facea premierul Adrian Nastase contestatarilor sai, pe care ii invita la Cornu sa-i ‘numere ouale’.

Cine nu crede ca am plantat 1300 de copaci in oras, sa mearga sa ii numere!„, a spus Robu.

Primarul aduce drept argument in favoarea indepartarii copacilor din Piata Libertatii faptul ca in urma cu multi multi ani aceasta nu avea arbori.

Toata zona istorica va avea mobilier stradal format inclusiv din vegetatie. Daca va uitati cum arata pietele din lume, din Roma, Florenta, din Spania, Franta, Austria, Anglia, chiar si in Piata Unirii, pietele nu sunt abundente in vegetatie. Vedeti vreun copac in Piata Unirii? Nu stiu de ce se plange lumea ca nu sunt copaci in Piata Libertatii. Am o poza cu Piata Libertatii cum arata inainte, fara copaci. Se creeaza teme false. De fapt, copacii nici nu rezista intr-o piata in care stabilimentul este dens. De ce fiecare vrea sa fie specialist? Exista specialisti care au lucrat in lume„, a mai spus Nicolae Robu.

Exit mobile version