Opinia Timisoarei

Dupa marea rusine, s-a pus lacatul pe usa. Stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara se inchide si nu mai gazduieste meciuri ori alte evenimente

TIMISOARA. Nu se mai organizeaza nicio competitie sportiva si nici vreun eveniment cu public pe stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara, dupa rusinea de la meciul de joi seara, dintre echipele Poli si Petrolul, cand echipa timisoreana a pierdut meciul la masa verde pentru ca nu a functionat instalatia de nocturna.

Dupa ce lumina arenei s-a stins de doua ori in doar cateva minute, iar problemele cu panoul electric erau deja cunoscute cu cateva zile inainte, reprezentantii Consiliului Judetean Timis, in subordinea caruia se afla stadionul, au luat decizia sa inchida definitiv portile stadionului, intrucat locatia nu mai intruneste standardele de calitate.

Nu este prima data cand inchiderea stadionului este luata in considerare. Am amanat decizia manati de cele mai bune intentii, cu gandul ca nu putem lasa Timisoara fara arena, chiar daca starea acesteia dadea semne clare de degradare. Ni s-a spus de multe ori, si din partea suporterilor si din cea a jucatorilor, ca ii ajutam daca le permitem accesul in conditiile existente, sa nu inchidem stadionul. Probabil am gresit si ar fi trebuit sa oprim activitatea mai de mult timp, inainte sa afectam rezultatele echipei Poli Timisoara. Am fost acolo, pe stadion, si am trait aceeasi furie si suparare ca suporterii. Regret din suflet situatia creata, deoarece, la randul meu, sunt iubitor de fotbal, cunosc fenomenul fotbalistic din Timisoara si stiu ca merita tot ce este mai bun. De aceea, cred ca ar trebui sa gasim solutii impreuna: Consiliul Judetean Timis, Primaria Timisoara si suporterii.
CJ Timis a obtinut finantare pentru un stadion nou de la Compania Nationala de Investitii, insa, din pacate, lucrurile merg foarte greu si va dura ani de zile pana ne vom bucura de investitie. Ce a tinut de partea noastra, noi am facut: am fost la zi cu documentatia, am alocat bani pentru demolarea actualului stadion si suntem pregatiti sa actionam imediat, dar lucrurile nu treneaza la noi
”, a spus Alexandru Proteasa, vicepresedintele Consiliului Judetean Timis si coordonator al Directiei de Prestari Servicii, institutie care gestioneaza stadionul „Dan Paltinisanu”.

Inainte de trecerea la stadiul de „obiectiv in conservare”, Directia de Prestari Servicii a incercat functionalizarea stadionului prin intermediul unor lucrari de reparatii si de mentenanta dar, conform reprezentantilor CJT, aducerea acestuia la o stare rezonabila ar presupune investitii majore care nu se justifica, avand in vedere demolarea care urmeaza in scurt timp.

Daca ne referim la partea electrica, adica motivul inchiderii stadionului, Consiliul Judetean Timis a aprobat bani pentru mentenanta si am fost asigurati de firma care are contract ca putem gazdui in siguranta meciul Poli Timisoara – Petrolul Ploiesti. Intelegem ca instalatia electrica este foarte veche, insa suntem in proces de verificare a modului in care firma si-a facut treaba, inclusiv pe lunile si anii dinainte, vom primi un raport detaliat. Facem, de asemenea, o analiza si in interiorul Directiei de Prestari Servicii, deoarece exista un responsabil de buna functionare a stadionului – lucru care implica si monitorizarea activitatilor de mentenanta din incinta acestuia. Lucrurile nu vor ramane asa, iar persoana sau persoanele care au gresit vor suporta consecintele”, a mai spus vicepresedintele CJ Timis, Alexandru Proteasa.

Consiliul Judetean Timis a initiat deja discutii si intalniri atat cu reprezentantii jucatorilor de fotbal, cat si cu cei ai suporterilor, in vederea sprijinirii activitatii fotbalistice pe perioada in care stadionul va fi inchis.

Exit mobile version