Opinia Timisoarei

Dupa defrisare, au patruns excavatoarele in Piata Libertatii. Au pornit lucrarile! GALERIE FOTO!

UPDATE: Marti dimineata in Piata Libertatii au „descins” puscariasii de la Penitenciarul Timisoara care au preluat lucrarile. Pe aleea ce strabate piata, zonele in care erau plantate flori au fost facute una cu pamantul.

De asemenea, detinutii au inceput sa scoata dalele de piatra din jurul fantanii arteziene. Acestea sunt mai apoi adunate in containere uriase.

TIMISOARA. Puhoi de muncitori in Piata Libertatii din Timisoara! Dupa ce zilele trecute s-au taiat copaci inca tineri si sanatosi din perimetru, lucru ce i-a scandalizat pe mai multi timisoreni, luni s-a trecut la curatarea completa a zonelor cu arbusti.

Piata a fost imprejumuita cu garduri inca de la finele saptamanii trecute, pentru ca pietonii sa nu o traverseze printre

utilaje. Luni, in ciuda ploii, mai multe echipe de muncitori s-au apucat sa scoata toti arbustii din spatiul verde aflat in mijlocul pietii, precum si gardul viu si bordurile. Totul cu ajutorul unor excavatoare.

Saptamana trecuta din 58 de pomi cati se gaseau in Libertatii, 16 copaci aflati in fata Garnizoanei au cazut sub drujbele muncitorilor. Desi arborii erau destul de tineri si sanatosi, primarul Nicolae Robu a apreciat ca „erau iesiti din durata lor de viata”.

Tinem ca orasul nostru sa fie un oras verde, un oras cu cat mai multe spatii verzi si un oras cu cati mai multi copaci, dar copacii trebuie sa fie acolo unde le e locul, nu acolo unde fie au crescut spontan, fie au fost plantati la un moment dat fara noima. Iar alti copaci sunt realmente iesiti din durata normala de viata a lor, sunt putrezi pe dinauntru si atunci trebuie sa ii taiem. Daca sunt studiati acei copaci se vede clar ca sunt iesiti din durata lor de viata”, a conchis in urma cu o saptamana primarul Robu. Fotografiile de la fata locului il contrazic flagrant pe edilul sef.

CITESTE SI: A-nceput ‘masacrul’ copacilor in Piata Libertatii din Timisoara. Nicolae Robu: Unii arbori sunt iesiti din durata de viata. FOTO!

Toata zona va fi reabilitata si va deveni pietonala.

Ar trebui sa fie complet refacute 10 strazi in zona Unirii: Sergent Constantin Musat, Vasile Alecsandri – pe tronsonul Piata Unirii si Libertatii, Lucian Blaga – pe tronsonul Piata Unirii si Piata Huniade, Florimund Mercy, Franceso Grisselini, Fara Nume 2, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu si Enrico Carusso.

In plus, vor fi schimbate aproape in intregime pietele Sfantul Gheorghe, Libertatii si Tarcului, exceptie facand Piata Unirii, care va ramane la fel. Se vor face insa si aici sapaturi, pentru inlocuirea retelelor subterane, dar si pentru inlocuirea pavajului.

Lucrarile ar trebui sa fie gata pana in luna iulie a anului 2015.

FOTO: Virgil Simonescu

Exit mobile version