Opinia Timisoarei

Dupa ce taie, spanzura! Robu se ia din nou de Festivalul de Jazz de la Garana: ‘vad ca unii bat campii’

TIMISOARA. Scandal pe Facebook, in urma declaratiilor primarului Nicolae Robu privind finantarea celui mai mare festival de jazz din vestul tarii. Edilul a anuntat saptamana trecuta ca taie de tot banii de la buget pentru Festivalul de Jazz de la Garana.

CITESTE SI: Robu taie de tot finantarea pentru Festivalul de Jazz de la Garana si vrea ca artistii timisoreni sa plece mai putin in turnee

Nicolae Robu a urmarit cu atentie ce s-a comentat pe Facebook si a tinut sa faca noi precizari. Mai mult, ii asigura pe timisorenii iubitori de jazz ca nu va micsorafondurile pentru cultura si ca va da o suma mai mare de bani pentru Festivalul de Jazz de la Timisoara,  pe care vrea sa-l finanteze.

Dupa ce a recunoscut ca nu s-a aflat niciodata printre spectatorii festivalului de la poalele Semenicului, primarul Timisoarei spune ca… apreciaza totusi evenimentul.

„Eu cred c-am fost clar de la bun inceput vizavi de acest festival. Il apreciez si m-as bucura ca el sa poata avea loc in continuare. Nu pot insa sa aloc fonduri pentru el, pentru ca obligatia mea este sa asigur municipiului Timisoara, in Timisoara, o agenda culturala cat mai bogata. Vor fi mai multi bani pentru cultura decat pana acum. Vom avea un festival de jazz in Timisoara si suma pe care o vom aloca va fi mai mare decat cea pe care am alocat-o pentru Festivalul de la Garana”, a declarat Nicolae Robu.

Edilul sef al Timisoarei spune ca singurul motiv pentru care a taiat finantarea pentru Garana se bazeaza pe ideea ca Timisoara sa aiba cat mai multe evenimente culturale. „Despre asta e vorba. In rest, vad ca bat campii, ba unii, ba altii, cu tot felul de interpretari ale acestui demers”, a conchis Robu.

Exit mobile version