Opinia Timisoarei

Dupa ce judecatorii au decis ca l-a dat afara ilegal, administratia Fritz il va pune pe Dorel Cojan director adjunct la Politia Locala Timisoara

TIMISOARA. Instanta a dat sentinta finala in procesul deschis de ‘eternul’ fost sef interimar al Politiei Locale Timisoara Dorel Cojan impotriva primarului si municipalitatii.
Judecatorii de la Curtea de Apel Timisoara au decis saptamana trecuta ca Dominic Fritz a incalcat legea si il obliga pe edil sa-l reangajeze in functia din care l-a dat afara.

CITESTE SI: Inca o lovitura pentru Dominic Fritz. Fostul sef al Politiei Locale Timisoara Dorel Cojan trebuie repus in functie. Sentinta definitiva

CITESTE SI: Modernizarea drumului Timisoara – Utvin – Sanmihaiu Roman va costa aproape 18 milioane lei. Cand ar putea porni lucrarile 

Primarul Timisoarei precizeaza ca in organigrama Directiei Politiei Locale Timisoara, Dorel Cojan era angajat intr-unul dintre cele 3 posturi de director adjunct si tinut, tot numit interimar ani la randul, la comanda de catre vechea administratie. Drept urmare, conform sentintei, se va intoarce pe pozitia din schema de personal.

Vom respecta decizia instantei intocmai, chiar daca este una de neinteles nu numai pentru noi, dar pentru orice jurist din aceasta tara. Dl. Cojan nu a ocupat niciodata functia de director al Politiei Locale, ci cea de director adjunct, fiind numit interimar de catre fostul primar, e adevarat ca la nesfarsit, in functia de director general. Ca atare, el va reveni pe functia detinuta anterior„, precizeaza pentru opiniatimisoarei.ro Dominic Fritz.

Dorel Cojan nu a putut fi contactat pentru a spune ce decizie va lua el dupa victoria categorica in instanta. A sustinut ca nu are… conexiunea buna la telefon.

Va reamintim, in 17 iunie, Curtea de Apel Timisoara a hotarat ca fostul sef interimar al Politiei Locale trebuie repus in functia pe care a avut-o sau una echivalenta, iar primarul sa ii plateasca lui Dorel Cojan si o despagubire, care este egala cu diferenta intre veniturile pe care le-a obtinut de cand a fost demis si pana la salariile de care ar fi beneficiat daca ar fi fost in continuare la conducerea institutiei.


Sentinta Curtii de Apel este definitiva si nu mai poate fi atacata pe nicio cale.

Decizia instantei nu il afecteaza pe actualul sef al Politiei Locale, Hajdu Attila, care a sustinut concurs pentru post, intrucat Dorel Cojan, la momentul la care a fost demis din institutie, era incadrat ca director adjunct, astfel ca se va intoarce pe aceeasi functie.

Exit mobile version