Opinia Timisoarei

Dupa ce a luat 8 statii de autobuz cu peste 65.000 de euro, acum administratia Fritz cumpara si studii, de aproape 13.000 de euro, de la firma unui USR-ist, ca sa stie cum sa le amplaseze in Timisoara

TIMISOARA. Desi au fost dezbateri indelungi in spatiul public pe marginea modelului de statie de autobuz cumparat anul trecut de administratia Fritz pentru Timisoara, simpla, ingusta si cu acoperis de sticla prin care te bate soarele in cap vara, in decembrie Societatea Metropolitana de Transport Public (SMTT) cumpara direct de la o firma din Bucuresti alte 8 astfel de adaposturi pentru calatori in statiile de autobuz, cu peste 65.000 de euro.
Este vorba de niste constructii modeste, structuri metalice cu 3 pereti de sticla securizata, acoperis de sticla laminata si o bancuta simpla din lemn, dupa cum se arata in documentatia din Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

CITESTE SI: Administratia Fritz a cumparat inca 8 statii de autobuz cu acoperis de sticla prin care te bate soarele-n cap la Timisoara. SMTT a platit peste 8.000 de euro pe bucata 

Acum, SMTT a cumparat si documentatie pentru cele 8 statii, mai precis niste studii ca sa stie cum anume sa le … instaleze, una pe Calea Sever Bocu, doua pe str. Traian Grozavescu, si celelalte pe B-dul Sudului, B-dul Antenei, Ghe Lazar, str Hector si in Piata Marasti.

Achizita directa a fost facuta de la firma unui userist, abonata la contracte pe bani publici, careia ii plateste aproape 13.000 de euro.

Este vorba despre firma ARHISILV SRL, fondata de Silviu Copacean, fostul candidat USR la Consiliul Local Ciacova. Un tanar arhitect cu… viziune, creativ, dar mai ales care stie cum sa ‘faca rapid documentatiile solicitate de primarii, asa numitele acte‘, dupa cum singur spune intr-o prezentare pe pagina USR Ciacova in fata locuitorilor carora le cerea in zadar votul in urma cu 3 ani.

 

Firma useristului Capucean a mai primit de la Primaria Timisoara 25.000 de euro  ca sa intocmeasca un studiu de care era nevoie pentru pornirea concursului de solutii pentru reamenajarea Pietei Victoriei, dar si contractul pentru servicii de proiectare si asistenta tehnica la viitorul Centru Cultural de la batranul cinematograf Freidorf.

CITESTE SI: Un prim pas spre reabilitarea cinematografului Freidorf de la Timisoara. A fost semnat contractul pentru proiectare cu firma unui USR-ist. Foto

CITESTE SI: Cadou de la administratia Fritz pentru firma unui USR-ist din Ciacova – contractul de 25.000 de euro pentru o documentatie in Piata Victoriei din Timisoara

Va reamintim, cele 8 statii de autobuz pentru care firma Arhisilv va face studiile pentru amplasare in oras au fost cumparate in luna decembrie a anului trecut printr-un contract cu incredintare directa firmei MMCITE RO SRL pentru 269.984 de lei fara TVA, adica aproape 8.200 de euro bucata, cu TVA. Este vorba de aceeasi firma de mobilier urban de la care SMTT a cumparat asta vara celelalte doua statii controversate montate in centrul Timisoarei. Acelea au costat aproape 9.000 de euro bucata.

Timisorenii si-au exprimat nemultumirea in vara fata de noile statii sustinand ca sunt prea inguste si, fie te bate ploaia, fie soarele, pentru ca acele acoperisuri nu tin pic de umbra.

Firma trebuie sa livreze constructiile pana la finele lunii aprilie si sa le aduca la depoul STPT din Dambovita, de unde mai apoi angajatii Societatii de Transport Public le vor prelua si instala in zona centrala a Timisoarei.

In alte locuri din tara au fost cumparate astfel de refugii pentru calatori, insa cu un pret mult mai mic.

Spre exemplu, Primaria Sanandrei a achizitionat o astfel de statie cu putin peste 15.000 de lei, adica cu 3.000 de euro-, in vreme ce in alte localitati la un pret nu cu mult mai mare decat cel de la Timisoara s-au cumparat adaposturi pentru calatori cu wi-fi, afisaj electronic si spatii publicitare luminoase cu autonomie energetica.

CITESTE SI: Aici sunt banii dumneavoastra. Proiectantul angajat de administratia Fritz pentru podul peste Bega care va duce la Solventul isi vinde asistenta tehnica la Timisoara de 10 ori mai scump ca la Cluj-Napoca 

Exit mobile version